Paskelbtas Sveikata

Sulčių spaudimas namuose: kokie ingredientai yra naudingiausi sveikatai?

Trečiadienis, 24 January 2024 12:41 Parašė 

Ar naudinga vartoti sultis, tai dažnai kylančių diskusijų klausimas. Elektroninėje erdvėje gausu prieštaringos  informacijos apie sulčių naudą bei žalą. Tačiau sprendžiant šį klausimą verta žinoti apie kokias sultis kalbama. Prekybos centrų lentynose besirikiuojančios ryškiaspalvės sulčių pakuotės rodos tik ir kviečia nusipirkti ir mėgautis. Bet jei stabteltume ir perskaitytume jų sudėtį, pamatytume, jog čia yra ir nepageidautino pridėtinio cukraus bei saldiklių, konservantų bei skonio stipriklių. Šios medžiagos, kaip jau žinoma, nėra draugiškos mūsų sveikatai. Tačiau yra kita alternatyva, tai namuose šviežiai spaustos sultys, kurių išsaugant naudingąsias medžiagas, galime išsispausti lėtaeige sulčiaspaude. Daugiau informacijos apie lėtaeiges sulčiaspaudes skaitykite internetinėse pardavėjo svetainėse.

Kuo namuose spaustos sultys yra naudingos sveikatai?

  • Namuose spaustų sulčių sudėtyje nėra sveikatai kenksmingų medžiagų. Kaip teigia informacijos šaltiniai, net ir iš pirktinių vaisių ar daržovių spaustose sultyse nelieka cheminių medžiagų, naudotų jas apdorojant ar auginant. Šios medžiagos lieka minkštime. Tad jei žinote, kad vaisiai ar daržovės augintos nuosavame sode, galite panaudoti ir jų minkštimą, bet pirktinių išspaudas verčiau tiesiog išmesti.
  • Namuose spaustos šviežios sultys nėra kaitinamos, todėl jose išlieka naudingosios medžiagos.
  • Namuose spaustose sultyse gausu įvairių mineralinių medžiagų naudingų sveikatai ir gerai savijautai. Tačiau mitybos specialistai įspėja nepiktnaudžiauti net ir šviežiai spaustomis sultimis. Sergant skrandžio, kepenų, inkstų ar onkologinėmis ligomis kai kurių vaisių, daržovių ar želmenų sulčių gerti nerekomenduojama. Prieš vartojant būtina žinoti kurios sultys gali pakenkti esant vienokiam ar kitokiam negalavimui. Tiesa, kai kurių vaisių ar daržovių sultys gali padėti sergant tam tikromis ligomis.
  • Obuolių, ananasų ar greipfrutų sultys yra rekomenduojamos dietologų siekiant atsikratyti nereikalingo svorio.
  • Visiems žinoma, kad reikėtų per dieną suvartoti tam tikrą kiekį daržovių ir vaisių, Tačiau nedaugeliui tai pavyksta padaryti. Gerdami šviežiai spaustų vaisių ir daržovių sulčių galėsime su maistu gauti daugiau naudingųjų medžiagų.

Kiekvienų sulčių teikiama nauda organizmui yra skirtinga, todėl verta pasidomėti ir sužinoti daugiau, kaip pagerinti savo savijautą.