Paskelbtas Renginiai

Jonavos bibliotekoje – ateities idėjos

Antradienis, 16 May 2017 11:17 Parašė 

Kauno viešoji biblioteka pristato modernaus dizaino mobilią knygų ekspozicijos sistemą „Mobilibris“, kuri šią vasarą bus eksponuojama kartu su leidinių paroda „Dvarai. Architektūrinis ir kultūrinis palikimas“. Pirmieji ją pamatys Jonavos rajono savivaldybės viešosios bibliotekos lankytojai.

Unikalų knygų eksponavimo baldą suprojektavo VDA Kauno fakulteto Pramoninio dizaino katedros studentė Eglė Zarembaitė. Jos darbas laimėjo 2016 m. bibliotekos paskelbtą konkursą, kurio pagrindinė užduotis ir tikslas  buvo rasti naują būdą, kaip profesionaliai, estetiškai ir inovatyviai eksponuoti knygas bibliotekų erdvėse, originaliai pritaikant mobiliosios knygų ekspozicijos sistemos idėją. Mobilumas yra itin svarbi savybė, nes teikia galimybę šį dėlionės principu sukonstruotą baldą kartu su kilnojamosiomis parodomis lengvai transportuoti į bet kurį Lietuvos kampelį. Taip ne tik pagerinama eksponuojamų leidinių parodų kokybė, bet ir prisidedama prie novatoriškų idėjų sklaidos įvairiose Lietuvos bibliotekose.

Tokios konstrukcijos ir estetinės išraiškos baldas iškart patraukia į skaityklą užsukusio žmogaus žvilgsnį ir tampa svarbiausiu erdvės akcentu. Skaitytojas tarsi kviečiamas pažvelgti į knygą kaip į žinių lobyną ir meno objektą, vertą išskirtinio pristatymo. Juk vienas iš projekto „Mobilibris“ tikslų – grąžinti susidomėjimą knyga, sukurti naują ryšį tarp spausdinto žodžio ir žmogaus.

Kartu su ekspozicijos sistema keliaujanti leidinių iš KAVB fondo paroda „Dvarai. Architektūrinis ir kultūrinis palikimas“ supažindina su gražiausiais Europos ir Lietuvos dvarais, rūmais ir pilimis. Parodos lankytojų dėmesiui siūlomi įvairūs Lietuvos dvarus pristatantys leidiniai, taip pat retesnės knygos ir atvirukų rinkiniai, supažindinantys su turtingu Europos pilių ir rūmų palikimu.

Leidinių paroda „Dvarai. Architektūrinis ir kultūrinis palikimas“ Jonavos rajono savivaldybės viešojoje bibliotekoje (Žeimių g. 9, Jonava) bus eksponuojama iki birželio 2 d.

Viešosios bibliotekos inf.