Paskelbtas Sportas

Iš čempionato – du medaliai

Pirmadienis, 13 March 2017 08:35 Parašė 

Vilniaus sporto mokykloje „Tauras“ tris dienas vyko 87-asis stalo teniso čempionatas, kuriame šios sporto šakos entuziastai varžėsi ne tik vienetų, bet ir dvejetų rungtyse. Čempionate kovojo po 32 vyrus ir moteris.

Lietuvos stalo teniso čempionatą vienetų varžybas trečius metus iš eilės laimėjo vilnietė Eglė Stuckytė ir klaipėdietis Alfredas Udra. Vienetų varžybose nepasisekė jonaviečiui Rimui Lesiv, kuriam teko nusileisti varžovui, kuris tapo prizininku. R. Lesiv pasidalino 13-16 vietas. Visgi, kitose varžybose jonavietis pasiekė puikių rezultatų.

Vyrų dvejetų varžybose R. Lesiv duete su Benu Skirmantu iš Šiaulių, nuo pirmųjų kovų ėmė dominuoti ir laimėti prieš varžovus. Aštuntfinalyje 3:1 įveikę Edvino Tamošiūno ir Mariaus Kavaliausko duetą, kitame etape laukė vilkaviškiečio Vytauto Rybako ir vilniečio Algirdo Skirgailos komanda. Prieš šiuos varžovus teko paplušėti ir atsilikdami 1:2, jonaviečio ir šiauliečio duetas išlygino rezultatą ir lemiame penktajame sete sugebėjo palaužti varžovus (3:2).

Pusfinalyje laukė rimtas išbandymas – teko kovoti su klaipėdiečiais broliais Alfredu ir Manfredu Udromis, kurie ir tapo nugalėtojais. R. Lesiv/B. Skirmanto duetas nusileido varžovams (1:3), tačiau iškovojo bronzos medalius.

R. Lesiv šiame čempionate perrašė Jonavos stalo teniso istoriją, kai pasidabino dar vienu medaliu, nes per daugiau nei dešimt metų jonaviečiai apskritai buvo iškovoję du medalius. Būtent pernai R. Lesiv taip pat tapo dvejetų nugalėtoju.

Mišrių dvejetų rungtyje R. Lesiv poroje su vilniete Kornelija Ščiglaite iki pusfinalio žygiavo be nuostolių ir varžovus triuškino „sausais“ rezultatais 3:0. Pusfinalyje tokiu pat rezultatu jonaviečio ir vilnietės duetas neprilygo kauniečiams Medardui Stankevičiui ir Vitalijai Venckutei. Nors buvo ir pralaimėta, tačiau R. Lesiv iškovojo dar vieną bronzos medalį, nes pusfinaliuose pralaimėjusios abi poros pasidabino šiais medaliais.

GYTIS RAMANAUSKAS