Paskelbtas Miesto naujienos

Darbą pradės gyventojų išrinkti seniūnaičiai

Trečiadienis, 08 November 2023 11:14 Parašė 

Savivaldybėje pasveikinti gyventojų išrinkti Jonavos rajono seniūnijų seniūnaičiai, jiems įteikti seniūnaičių pažymėjimai.

Bendruomenių atstovus pasveikino rajono meras Mindaugas Sinkevičius, vicemerė Birutė Gailienė, tarybos nariai, seniūnai.

„Esate arčiausiai savo bendruomenių, geriausiai matote ir žinote visus savo gatvės ar rajono trūkumus, taisytinas vietas, todėl būkite tikraisiais seniūnų pagalbininkais – nedvejodami kreipkitės ir padėkite kurti gražesnę aplinką sau ir savo kaimynams, tuo pačiu ir gražesnę Jonavą visiems savivaldybės gyventojams“, - bendram darbui kvietė meras M. Sinkevičius.

Rugsėjo ir spalio mėn. vykusių rinkimų metu aštuoniose Jonavos seniūnijose išrinkti iš viso 58 seniūnaičiai. Rinkimai dėl gautų skundų neįvyko tik Ruklos seniūnijoje, kur bus kartojami.

Seniūnaitis – tai gyvenamosios vietovės ar jos dalies bendruomenės išrinktas atstovas, atstovaujantis seniūnaitijos gyventojų interesams seniūnijoje, savivaldybės institucijose ir savivaldybės teritorijoje veikiančiose valstybės įstaigose.

Šis gyventojų atstovas skatina bendruomenę prižiūrėti gyvenamosios vietovės teritoriją, rūpintis aplinkos apsauga, labiausiai pažeidžiamais bendruomenės nariais. Jis taip pat gali organizuoti sveikatinimo, kultūros ir sporto renginius, kitas bendruomenines veiklas.

Seniūnaitis renkamas 4 metams ir dirba visuomeniniais pagrindais.