Paskelbtas Miesto naujienos

Jonavos ligoninė įsirengė saulės elektrinę

Penktadienis, 27 October 2023 13:46 Parašė 

Jonavos ligoninė ant įstaigos pastatų stogų įsirengė saulės modulių parką. Tikimasi, kad 320 kW galios elektrinė padės ligoninei pasigaminti daugiau nei pusę visos suvartojamos energijos, reikalingos gydant pacientus.

Penktadienį saulės modulius ant ligoninės stogo apžiūrėjo Jonavos rajono meras Mindaugas Sinkevičius ir vicemeras Povilas Beišys.

Ligoninės direktorius Gediminas Ramanauskas tikisi, kad naujausia įstaigos investicija ne tik sumažins išlaidas elektros energijai, bet ir prisidės prie savivaldybės strateginių tikslų įgyvendinimo – leis tvariau ir efektyviau naudoti energetinius resursus.

„Džiaugiamės galėdami prisidėti prie žaliosios energijos vystymo Jonavos rajone ir dėkojame rajono tarybai, kurios įnašas leido mūsų įstaigai dalyvauti šiame projekte“, - sako G. Ramanauskas.

Saulės modulių parko projektą iš dalies finansavo  Aplinkos projektų valdymo agentūra, likusią dalį – pati įstaiga, prisidedant Jonavos rajono savivaldybei.

Bendra projekto vertė siekia 336 tūkst. eurų.

Rajono mero M. Sinkevičiaus teigimu, savivaldybė ir ateityje finansiškai prisidės įgyvendinant atsinaujinančios elektros energijos projektus rajono įstaigose.  

„Turime tikslą, kad visos mūsų įstaigos naudotų tik žaliąją energiją. Nuolat rengiame ir rengsime projektus, kurie padės mažinti iškastinio kuro naudojimą viešajame sektoriuje, taip rodydami pavyzdį verslo įmonėms ir privatiems asmenims”, - sako rajono meras.

Pirmąją saulės modulių elektrinę ant savo pastatų stogų Jonavoje prieš trejus metus įsirengė bendrovė „Jonavos šilumos tinklai“.

Vėliau saulės kolektoriai pradėti įrenginėti ant švietimo įstaigų stogų, o Jonavos sporto centras žaliąją elektros energiją netrukus gaus iš nutolusios saulės elektrinės.