Paskelbtas Renginiai

Linos Medveckaitės Stankauskienės paroda „Nubėgo vasara ir tavo vaikystė“

Ketvirtadienis, 22 June 2023 09:33 Parašė 

Jau ne pirmą kartą Jonavos kultūros centro foje galime išvysti  žinomų ir nežinomų autorių parodas. Šį kartą savo darbus eksponuoja Lina Medveckaitė Stankauskienė. Autorė trumpai prisistatė:

–  Esu mama, globėja, piligriminių kelionių vadovė, sporto klubo „Parolimpietis“ dalyvė. Šeimoje esu ketvirtas vaikas iš septynių. Gimiau Klaipėdos rajone, Drevernoje. Dėl silpno regėjimo mokiausi Kauno silpnaregių mokykloje. Mėgstu piešti, kurti eilėraščius, lipdyti, dainuoti.

Nuo 1995 m. autorė gyvena Jonavoje, aktyviai dalyvauja socialinių paslaugų renginiuose, parapijos gyvenime.

Lina Medveckaitė Stankauskienė nepaprastai drąsiai teptuku braukia per drobę, tuo pabrėždama didžiulį norą kurti ir jaudinti žmones savo neišbaigtais darbais. „Nubėgo vasara ir tavo vaikystė“ paroda – akivaizdus  to įrodymas. Ji nebijo rodyti savo darbus. Paveikslai primena XVIII a. ar XIXa. menininkų darbus, tačiau atidžiau  pažiūrėjus, vaizdas suintriguoja. Spalvos atrodo susilieja, bet darbuose neaiškūs kontūrai tarp pagrindinės spalvos ir potepio, neišbaigti. Gali susidaryti nuomonė, kad neišbaigtumo įspūdį lemia tam tikras žmogaus susikaustymas, gal? 

Šių dienų menininkai, kurių darbai atspindi modernizmą tapyboje, ar dailininkai, kuriantys taikant dirbtinio intelekto algoritmą ir pasirašantys ant drobės vietoj parašo formule, jie specialiai nori įrodyti, kad tokia tapyba egzistuoja. Dailės mokslų pedagogai patars, kad senas nepabaigtas paveikslas puikus fonas naujam darbui.

Prasideda vasara  –  kelionių ir atlaidų metas. Tad norisi autorei palinkėti lengvų, eskiziškų brūkštelėjimų teptuku ir nepamesti tapymo manieros, kuri yra tarsi neišbaigta. Linkime, kad kuo daugiau žmonių ateitų ir pamatytų jūsų parodą. Gal kam nors kils idėja parašyti scenarijų teatrui, pradėti tapyti pačiam, ar gims nuostabios eilės... Kiekvienam žmogui pats kūrybinis procesas  labai įdomus. Gražiausi Linos Medveckaitės Stankauskienės darbai yra susieti su jūra. Kiekviena drobė sukuria kažkokį įspūdį, prišaukia mintis ir sukelia emocijas.

Paroda JKC foje veiks iki birželio 30 d.

Alio Jonava inf.