Paskelbtas Futbolas

„Lietava“ tikisi atsirevanšuoti Kauno „Stumbrui“

Trečiadienis, 10 August 2016 15:11 Parašė 

Po fantastiškai išplėštų lygiųjų „SMScredit.lt A lygos“ paskutiniame ture su „Trakais“, ketvirtadienį (rugpjūčio 11 d.) Jonavos „Lietava“ vyksta į Kauną, kur bandys Kauno „Stumbrą“ išstumti iš lygos lentelės penktosios vietos.

Po „SMScredit.lt A lygos“ XX turo „Lietavą“ (6 vieta, 18 taškų) ir „Stumbrą“ (5 vieta, 19 taškų) teskiria vienas taškas, o pergalė leistų „Lietavai“ pakilti laipteliu aukščiau turnyrinėje lentelėje. Kauno „Stumbras“ paskutinėse varžybose nulinėmis lygiosiomis sužaidė su Utenos „Uteniu“, o Jonavos klubas stebuklingai, po Tado Eliošiaus įvarčio paskutinę varžybų sekundę, išplėšė lygiąsias 1:1 su „Trakais“. Šį sezoną jonaviškiams dar nepavyko įveikti kauniečių. Pirmasis mačas Kaune, kuriame „Lietavos“ žaidėjai laikė iniciatyvą savo rankose, tačiau kontratakų metu praleido du įvarčius, baigėsi pralaimėjimu 0:2. Jonavoje pirmieji mušė „Stumbro“ futbolininkai, vėliau rezultatą išlygino ir persvėrė aikštės šeimininkai, tačiau Kauno klubas sugebėjo dar kartą pasižymėti ir mačas baigėsi kovingomis lygiosiomis 2:2.

„Lietavos“ krašto gynėjas Julius Aleksandravičius teigia, kad jo komandos draugai į Kauną vyksta tik pergalės. „Laukia išvyka į Kauną, kur susitiksime su turnyrinės lentelės kaimyne „Stumbro“ komanda. Po paskutinio mačo su „Trakais“ komandoje nuotaikos geros, manau, kad tikrai parodėme, jog mokame ir galime žaisti su visomis komandomis. Rungtynėse Kaune laukia sunki kova. Abu klubai supranta, kad dabar kiekvienas taškas yra itin svarbus, tačiau tikiuosi tik pergalės ir trijų taškų. Manau, jei tinkamai nusiteiksime, žaisime savo futbolą ir nedarysime klaidų gindamiesi, viskas bus mūsų naudai. Pirmuose dviejuose mačuose, mano nuomone, mums pritrūko koncentracijos gynyboje, neišnaudojome ir daugybės progų puolime“, – prieš varžybas kalbėjo J. Aleksandravičius.

Jonavos klubo vyr. strategas Robertas Poškus tikina, kad jo auklėtiniai mačui yra pasiruošę ir prognozuoja atkaklią kovą. „Po paskutinių varžybų nuotaikos gana neblogos, ramiai ruošiamės varžyboms. Prieš „Stumbrą“ dar nesame laimėję. Pirmose varžybose patyrėme skaudų pralaimėjimą, namuose sužaidėme lygiosiomis, taigi dabar bandysime atsirevanšuoti. Visa komanda yra pasiruošusi, tiesa, Arnas Paškevičius juto skausmą klubo srityje, praleido kelias treniruotes, jam reikia laiko atsigauti. „Stumbras“ rodo gana neblogą futbolą, iškovojo pergalių, tad laukia įdomios ir atkaklios rungtynės“, – teigė R. Poškus.

Varžybų pradžia rugpjūčio 11 d. Kauno S. Dariaus ir S. Girėno stadione – 18.00 val. „SMScredit.lt A lygos“ XXI turą šį trečiadienį pradės „Trakų“ ir Klaipėdos „Atlanto“ bei Marijampolės „Sūduvos“ ir Utenos „Utenio“ mačai.

fklietava.lt informacija