Paskelbtas Miesto naujienos

„Achema“ vėl sugrąžinta į kaimą

Pirmadienis, 18 July 2016 19:01 Parašė 

Neseniai vykusiame rajono Savivaldybės tarybos posėdyje buvo svarstomas klausimas dėl miesto administracinių ribų keitimo. Miesto ribos buvo tikslintos pernai liepą – tuomet buvo priimtas sprendimas „Achemą“ iš kaimo teritorijos „perkelti“ į miestą. Miesto teritorijoje atsidūrė ir Bazilionių bei Laukogalių kaimai.

Jonavos miesto teritorijos ribos buvo patvirtintos 2012 m. spalio 24 d. Lietuvos Respublikos Vyriausybės nutarimu, tačiau neįregistruotos nekilnojamojo turto kadastre ir registre.

Šiame posėdyje Architektūros ir urbanistikos skyriaus vedėjas Vaidas Zakarauskas tarybos nariams pristatė sprendimo projektą, kuriame numatyta tam tikra miesto administracinės ribos korektūra. Tai yra siūloma prie esamo 1366,82 ha. miesto ploto prijungti Laukagalių k., (56,11 ha.) ir Bazilionių k., (43,39 ha.), tad viso miesto plotas sudarytų 1488,26 ha. O didžiausia rajono įmonė „Achema“ vėl „sugrąžinta“ į kaimo teritoriją.

Opozicijos lyderis Remigijus Osauskas Liberalų sąjūdžio frakcijos vardu siūlė apskritai panaikinti praėjusių metų liepos mėnesio sprendimą, o Bazilionių ir Laukogalių kaimus vėl prisikirti kaimo teritorijai. Pasak R. Osausko, abu kaimai patenka į „Achemos“ apsauginę sanitarinę zoną, o ir patys gyventojai pageidauja likti kaimo teritorijoje.

Tarybos narys Vytautas Venckūnas replikavo, kad pakeisti ribas – tai ne bažnyčią pastatyti. Tarybos nario teigimu, miesto ribos nuo 1918 m. keitėsi net 23 kartus. „Nebūkime statiški: miestas plečiasi, tad į plėtrą žvelkime racionaliai,“ – sakė V. Venckūnas.

Dauguma tarybos narių balsavo už savivaldybės administracijos parengtą projektą. Tai yra „Achema“ vėl sugrįžta į kaimo teritoriją, o Bazilionių ir Laukogalių gyventojai bus miestiečiai.

Po šio sprendimo bus rengiamas administracinių ribų keitimo planas ir organizuojama vietos gyventojų apklausa.

„Alio Jonavos“ inf.