Paskelbtas Sportas

Šeimų šventėje – ir šaškių mylėtojai

Antradienis, 17 May 2016 03:00 Parašė 

Gegužės 15 diena minima kaip Tarptautinė šeimos diena. Ši diena paminėta ir Jonavoje. Ketvirtą kartą vyko Vaikų ir jaunimo visapusiško lavinimo centro organizuota šventė, kurios metu vyko daugybė užsiėmimų ne tik vaikučiams, bet ir jų tėveliams.

Kultūros centre be įvairiausių atrakcijų vyko ir šaškių turnyras “Šeimos diena 2016“, kuriame varžėsi nemažas būrys vaikučių ir jų tėvelių. Jonavos neįgaliųjų sporto klubo „Joneidra“ vadovas Aleksandras Fomkinas, kaip šių varžybų vyr. teisėjas, 26 komandas (po du dalyvius kiekvienoje) pakvietė į „šveicarišką“ žaidimą (7 ratai). Čia tėveliai ir vaikučiai varžėsi ne tik komandinėje įskaitoje, bet pastarieji savo sugebėjimus prie 64 langelių demonstravo ir asmeninėje įskaitoje.

Asmeninėse dvikovose dėl prizinių vietų kovojo dviejų amžiaus grupių vaikai. Iki 8 metų grupėje 10 taškų iš 14 surinko Joris Mačiulis ir tapo nugalėtoju. Antrąją vietą iškovojo Jonas Bartaševičius, trečias buvo tašku nuo abiejų lyderių atsilikęs Titas Šupalis.

Vaikų iki 10 metų amžiaus grupėje niekam neprilygo apie šaškes jau nemažai žinančios Karolina Šimkutė ir Simona Ščiotkina. Savo žaidimu K.Šimkutė įrodė pranašumą prieš visus varžovus ir surinkusi maksimalų taškų skaičių (14) tapo nugalėtoja. Tik kartą pralaimėjusi antrąją poziciją išsaugojo S.Ščiotkina, o trečias buvo Antanas Chrabrikovas.

Tėvų tarpe užtikrintai turnyre keliavo Jonas Laurinavičius, dukart su varžovais sužaidęs lygiosiomis, surinko 12 taškų ir tapo pirmosios vietos laimėtoju. Antrąją vietą užėmė Mindaugas Mačiulis (11 tšk.), o Anatolij Bazylev (10 tšk.) atiteko trečioji vieta.

Susumavus visų žaidėjų rezultatus, paskelbti ir komandiniai skaičiai. Tėtis Nikolaj ir sūnus Antanas Chrabrikovai surinkę 21 tašką iš 28 galimų tapo turnyro nugalėtojais. Antrąją vietą iškovojo Joris ir Mindaugas Mačiuliai, o trečia buvo Karolinos ir Ingos Šimkų komanda.

Po varžybų parodomąją šaškių partiją su nugalėtoja Karolina Šimkutė sužaidė ir pats rajono meras Mindaugas Sinkevičius. Jaunoji šaškininkai parodė šios sporto šakos gudrybes ir nepaliko galimybių merui bent sužaisti lygiosiomis.