Paskelbtas Sportas

Savivaldybėje apdovanotos „Achema-KKSC“ tinklininkės

Sekmadienis, 01 May 2016 03:00 Parašė 

Jonavos „Achema-KKSC“ moterų tinklinio komanda šiemet vėl dalyvavo dviejų frontų varžybose. Gan ženkliai pasikeitusi atjaunėjusi ekipa, vėl vadovaujama trenerės Lijos Darandovienės, varžėsi ir Baltijos, ir Lietuvos čempionatuose.

Jaunai Jonavos komandai buvo sunku kovoti Baltijos lygoje tarp jau brandžių komandų. Tik paskutinėse rungtynėse užsitikrinusios vietą finaliniame aštuonete, Estijoje jonavietės nusileido trims komandoms ir liko aštuntoje pozicijoje.

Daug sėkmingiau žaidimas klostėsi Lietuvos čempionate. Pusfinalyje sugebėjusios iškovoti pergalę prieš Alytaus tinklininkes, finalinėse kovose Kauno halėje žaidė su amžinomis varžovėmis – Kauno „Heksa-ASU“. Abejose rungtynėse komandos pasidalino po pergale vienodais rezultatais (3:2), todėl nugalėtoją lėmė vadinamasis „auksinis“ setas, kuriame sėkmė nusišypsojo kaunietėms.

Praėjusį ketvirtadienį, Jonavos rajono savivaldybės tarybos posėdžio metu sidabro medalių laimėtoja „Achema-KKSC“ buvo apdovanota už pasiektus rezultatus. Nors pasak klubo „Aušrinė“ prezidento Bronislovo Liutkaus, finalinės dviejų rungtynių serijos rezultatas galėjo būti ir optimistiškesnis Jonavos komandai, jei ne lemtingos teisėjų klaidos, tačiau dabar jau reikia džiaugtis ir esamu rezultatu. Rajono meras Mindaugas Sinkevičius ir jo pavaduotojas Eugenijus Sabutis komandai įteikė 8190 eurų vertės proginį čekį.