Paskelbtas Renginiai

Rūšiuoti – smagu ir paprasta

Trečiadienis, 29 May 2019 09:23 Parašė 

Taip sako Jonavos vaikų lopšelio-darželio „Bitutė“ direktorė Violeta Skodienė, paskatinusi darželio bendruomenę rūšiuoti išmetamas antrines žaliavas. Perdirbimui tinkamą popierių, plastiką  kiekvienos grupės vaikai rūšiuoja į dėžes, kurias surenka, suriša ir sandėliuoja auklėtojos padėjėja Vida. 

Labiausiai prie šios rūšiavimo akcijos prisidėjo „Mažųjų kūrėjų“ grupė. Šios grupės pedagogės, ugdydamos vaikų ekologinę kultūrą, skatina vaikus rūpintis gamtos švarinimu, ugdo pagarbą gimtajai žemei, moko tausoti aplinką, gerbti gyvybę. Pažindami gamtą, vaikai mokosi ją saugoti.

Atsižvelgiant į vaikų amžių, laikantis ekologinės veiklos principų, darželyje organizuojamas ikimokyklinio amžiaus vaikų ekologinis švietimas. Aiškinama apie išmetamų pavojingų atliekų žalą žmogaus sveikatai ir aplinkai, kaip jos turi būti surenkamos, saugiai sutvarkomos ar perdirbamos, apie neatsakingo žmogaus elgesio keliamus pavojus. Pasakojama, kaip iš perdirbtų atliekų išgaunamos medžiagos vėl panaudojamos įvairiausių prietaisų ir daiktų gamyboje. Vaikams ugdomas supratimas, kad taip sumažėja gamtos tarša ir taupomi gamtiniai ištekliai. 

Vaikai savo jausmus, išgyvenimus, mintis apie gamtos saugojimą išreiškė ir dailės kalba. Darželyje surengta vaikų dailės darbų paroda „Žemė – visų namai“, organizuota šventė, skirta pasaulinei Žemės dienai paminėti.

Gegužės 22 d. mūsų surinktą ir surūšiuotą popierių ir plastiką (apie 2 tonas) savo įmonės transportu išvežė UAB „Jonavos paslaugos“ darbuotojai. „Mažųjų kūrėjų“ grupės vaikai entuziastingai dalyvavo talkoje išvežant sukauptas antrines žaliavas.

Už palaikymą ir pagalbą organizuojant tokią šaunią akciją esame dėkingi savo įstaigos direktorei Violetai Skodienei, UAB „Jonavos paslaugos“ direktoriui Edmundui Mulokui, direktoriaus pavaduotojui komunaliniam ūkiui Ričardui Labogai, atliekų tvarkymo vadybininkei Daivai Matiukienei. Geras žodis, nuoširdus palaikymas, skatina kurti naujus projektus, dalyvauti ir kitose akcijose. Ačiū visiems!

Ikimokyklinio ugdymo grupės „Mažieji kūrėjai“ mokytoja metodininkė Asta Babilienė