Paskelbtas Sportas

Žiemos entuziastai paminėjo sniego dieną

Pirmadienis, 21 January 2019 08:29 Parašė 

Tarptautinė slidinėjimo federacija trečiąjį sausio sekmadienį paskelbė Pasauline sniego diena. Šia proga įvairiose pasaulio šalyse rengiama šventė, kurioje kviečiama slidinėti, čiuožti rogėmis, snieglentėmis. Jei šalyje nėra sniego, šventė rengiama įvairiose Sniego arenose ant dirbtinio sniego.

Sekmadienį Jonavos slidinėjimo centre buvo minima Sniego diena. Žiemos mėgėjams nuotaiką kėlė gamta, kuri šįkart nepašykštėjo sniego. Varžybas vėl organizavo Kūno kultūros ir sporto centras, kur jo komanda sudirigavo šiam pasivaržymui.

Jau ne pirmus metus tokio renginio metu vyko rogučių, „pašikniukų“ varžybos, šeimų estafetės. Dalyviai šioms rungtims itin noriai registravosi ir viso toks žiemos pasivaržymas sukvietė arti šimto dalyvių. Visi dalyvavę rungtyse, buvo apdovanoti atminimo medaliais, tačiau išskirtinai pagerbti prizinių vietų laimėtojai.

Visose trejose rungtyse buvo apdovanota po penkis greičiausiai nusileidę entuziastai. Rogučių rungtyje savo greitį ir meistriškumą dalyvavo jaunieji rogučių virtuozai. Penktas rungtyje buvo Deimantas Bogomolnikovas, ketvirtas – Jonas Legas, trečias – Aidas Danyla, antra – Aistė Stankūnavičiūtė, o nugalėtoja tapo Miglė Šobūnaitė. Dalyviais buvo neribojami ir kiekvienas galėjo sudalyvauti visose trejose rungtyse. Kai kurie ne tik taip padarė, bet įstengė netgi iškovoti prizines vienas bent dvejose rungtyse.

Būtent „pašikniukų“ rungtyje penktą laiką parodė A. Stankūnavičiūtė, kuri su rogutėmis iškovojo antrąją poziciją. Šioje rungtyje ketvirta finišavo Ugnė Matiukaitė, trečią – Karina Chrabrikova, antras buvo jau praeitoje rungtyje minėtas D. Bogomolnikovas. Atkaklią „pašikniukų“ rungtį laimėjo Martynas Mirončikas.

Visų lauktą estafetė pažėrė staigmenų, kai tuo metu įsismarkavo sniegas ir pamėgino pasunkinti varžybų dalyviams nusileidimą. Visgi, tiek vaikams, tiek ir jų tėveliams nuotaika buvo puiki. Nieko nelaimėję vis tiek galėjo pasigirti, kad dalyvavo sniego dienos renginyje gaudami simbolinius tai dienai skirtus medalius. Visgi, šeimų estafetėje tarp penkių laimėjusių prizus, ne visi buvo pilnai užregistravęs savo šeimas, tačiau tai nesutrukdė tapti prizininkais. Estafetės nugalėtojais tapo Dominykas ir Olegas Melničiuk.

Po sniego dienos varžybų, visi norintieji galėjo slidėmis ar snieglentėmis nusileisti jau nuo kur kas aukštesnio kalno.

GYTIS RAMANAUSKAS