Paskelbtas Renginiai

Mintys apie išsiblaškymą, arba „Jėzus buvo moteris“

Antradienis, 15 January 2019 09:22 Parašė 

Kai tik pasibeldžiau į Felixo duris, ant mano galvos nukrito varinis puodas. Nedidelis toks puodas, galima sakyti, visai dar puodukas arba netgi puodelis. 

Aš nekreipiau į jį dėmesio ir net neužpykau ant Felixo, netgi būčiau ir pamiršęs tą incidentą, tik staiga pamiršau – ko čia atėjau? Pas ką? Kodėl baladojuosi į duris? Visai pamiršau Felixą ir nuėjau į turgų paklausyti, ką žmonės šneka. 

Turguje staiga prisiminiau, kaip mes su Felixu vaikystėje rengdavom varlių lenktynes ir kaip mano varlė tris kartus aplenkė jo varlę, ir kaip jis man sakė, jos aš kažkaip sukčiauju, nes pasak jo, negali taip būti, kad mano varlė aplenktų jo varlę.

Pagalvojau, kad Felixas, tikriausiai laukia manęs, galbūt netgi jo gimtadienis, o aš čia vaikštau po turgų ir klausausi, ką žmonės šneka. 

Vėl pasibeldžiau į Felixo duris ir man ant galvos nukrito prosas. Nedidelis toks prosas, bet špižinis. Senovėje su tokiu buvo galima ir žmogų užmušti. Dar spėjau pagalvoti, kaip gerai, kad gyvenu šiais laikais ir vėl viską pamiršau, bet į paštą jau, sakiau, nebeisiu, nes vaistininkas kaip tik tuo metu pietavo. 

Tegul sau pietauja į sveikatą, pagalvojau, nes kai matėmės paskutinį kartą, tai išgėrėme visą litrą medicininio spirito. Tiesa, dalyvavo ir Felixas. Įdomu, kaip jaučiasi vargšelis? Gal reikia kokios nors pagalbos? Tada aš vėl pasibeldžiau į vaistininko duris, bet pašto darbo laikas jau buvo pasibaigęs...

Visus, kuriuos sudomino ši mano papasakota istorija, kviečiu į savo smulkiosios prozos skaitymus „Jėzus buvo moteris“. Tekstus skaitys Jonavos aktoriai. Renginio metu bus pristatytos Vytauto ir Vaido BUTŲ karikatūros mano tekstų temomis. Renginys vyks šį penktadienį, 17 val., Kultūros centro Meno galerijoje.

Vygaudas JUKNELIS

Vytauto Buto piešinys