Paskelbtas Sportas

Rudenėjančiame parke – diskgolfininkų sueiga

Pirmadienis, 22 October 2018 08:27 Parašė 

Jau ne vienerius metus į Jonavos rajoną suvažiuoja būrys diskgolfo mėgėjų. Tradicinėse diskgolfo rudens varžybose Survilų sodyboje susirinko 38 dalyviai. Ypač gausiai sudalyvavo naujokai iš Vilniaus ir Kauno, kur diskgolfas populiarėja labiausiai Lietuvoje. Sportui augti reikia žaidimo aikštelių, parkų. Jonava turi nuostabų Joninių slėnį, kur tikrai galėtų būti puikus diskgolfo parkas. Deja, kol kas Jonavos savivaldybė vis nesiryžta uždegti žalios šviesos diskgolfui Jonavoje.

Šiemet turnyre pogrupiai buvo skirstomi ne pagal žaidėjų amžių ar lyti, bet pagal žaidėjų vietą discgolfmetrix sistemos Lietuvos reitingų sąraše. Žaidėjai suskirstyti į šiuos pogrupius: TOP 20 (žaidėjai nuo pirmos reitingo vietos iki 20), TOP 60 (21-60 vietos), TOP 100 ir TOP 350, kuriame varžėsi mažiausiai patyrę žaidėjai ir naujokai.

Puikiu oru žaidėjai pasiekė labai gerų rezultatų. Pogrupių laimėtojai buvo išaiškinti žaidžiant du ratus po 18 krepšių, o top 20 diviziono prizininkus bei top 100 nugalėtojui išaiškinti prireikė pratęsimo.

Top 350 divizione trečioji vieta atiteko Ievai Gogolevaitei iš Jonavos, 2 vieta – Lukui Pranckevičiui iš Kauno, o 1 vieta po įtemptos kovos su L. Pranckevičiumi – Ąžuolui Survilai iš Barborlaukio.

TOP 100  divizione nugalėjo vilnietis Ramūnas Bikulič, 2 vieta teko vilniečiui Mindaugui Grigaičiui, 3 vieta - kauniečiui Laurynui Svipui.

TOP 60 divizione 1 vietą užėmė Antanas Strelkauskas (Jonavos raj.), 2 vietą - Modestas Kižauskas (Vilnius), 3 vietą - Martynas Šopa (Vilnius).

Absoliučiu ir TOP 20 diviziono nugalėtoju tapo Miroslavas Jurgelevičius (Jonavos raj.), 2 vietą užėmė Lukas Drobelis (Zarasai/Vilnius), 3 vietą - Paulius Kvaraciejus (Vilnius).

GYTIS RAMANAUSKAS