Paskelbtas Sportas

Vengrijoje Jonavos vardą garsino jaunosios tinklininkės

Pirmadienis, 23 July 2018 08:43 Parašė 

Liepos 7-13 dienomis Kapošvaro mieste, Vengrijoje, vyko penktasis „Intersport“ jaunimo sporto festivalis. „Intersport“ festivalis yra vienas didžiausių ir geriausių Europos jaunimo sporto turnyrų, į kurį susirinka vaikinukai ir merginos sudalyvauti komandinėse sporto šakose. Ir šįkart jaunieji sportininkai save galėjo išmėginti tinklinio, krepšinio, rankinio, futbolo kovose.

Jaunimo sporto festivalis – unikali proga jauniems žaidėjams parodyti savo talentą ir įgūdžius bei įgyti patirties. Per septynių dienų renginį, jaunimas iš skirtingų šalių galėjo sužinoti apie vienas kito papročius ir kultūrą, taip pat užmegzti draugystę.

 Kapošvaro mieste įsikūrusi tinklinio akademija, todėl šeimininkai savo pajėgumą išmėgino ir su kitų šalių šios sporto šakos entuziastais.  Šiame tinklinio turnyre tiek jaunuoliai, tiek ir jaunuolės varžėsi keturiose amžiaus kategorijose: U12, U14, U16, U18. Festivalyje lankėsi Prancūzijos, Izraelio, Vokietijos, Turkijos, Farerų salų ir kt. šalių sportininkai. Viso dalyvavo trisdešimties šalių atstovai. Su savo bendraamžiais tinklinio aikštelėje susitiko ir kelios Lietuvos jaunųjų tinklininkų komandos.

Festivalio nuotaikomis tas dienas Kapošvaro mieste gyveno ir Jonavos jaunosios tinklininkės. Čia save išmėginti atvyko net trys Kūno kultūros ir sporto centro tinklinio skyriaus komandos, kurias treniruoja Lija Darandovienė ir Rosita Nevulytė. Po varžybų savo įspūdžiais pasidalino ir trenerės.

„Kadangi iš Lietuvos išvykome liepos šeštąją, tai pakeliui, kaip ir visi lietuviai, sugiedojome savo šalies himną. Atidarymo metu visų šalių atstovai žygiavo miestelio gatvėmis su savo šalių atributika, vėliavomis, skanduotėmis iki miesto stadiono, kur ir vyko šventės atidarymas. Eisena buvo įspūdinga, - kalbėjo trenerės. - Mes ten ne tik sportavome. Pakeliui į Kapošvarą sustojome Budapešte, kur grožėjomės šio seno Europos miesto įžymybėmis, karaliaus rūmais, Budos pilimi, šalies parlamentu, nuostabiais kabančiais tiltais ir katedromis.... Turnyro metu vieną pusdienį skyrėme aplankyti ir išsimaudyti didžiausiame Europos ežere, kaip vietiniai ją vadina vengriška jūra – Balatone. jis paliko labai gerą įspūdį ir jausmą. Maudėmės Kapošvaro vandens parke po atviru dangumi. Kiekvieną vakarą miestelio pagrindinėje aikštėje veikė festivalio miestelis, kur dalyviai galėjo bendrauti, šokti ir pramogauti. Namo grįžome tikrai pavargę, bet kupini įspūdžių. Pamatėme tikrai daug“.

Patirties tinklinio aikštelėje sėmėsi ir varžovėms „įkąsti“ siekė dvi L. Darandovienės treniruojamos komandos. U14 amžiaus grupėje jonavietės liko šeštos, o U16 grupėje jaunosios sporto centro auklėtinė nukeliavo iki mažojo finalo. Kovoje dėl trečiosios vietos 3:0  buvo įveikta šeimininkių komanda ir iškovoti bronzos medaliai.

Tuo tarpu pačios jauniausios Jonavos tinklininkės U12 amžiaus grupėje rėžė iš peties. Viso varžėsi 6 komandos. Trys komandos iš Lietuvos (Kaunas, Šiauliai, Jonava) ir trys Vengrijos ekipos. Sužaista buvo ratų sistema ir iš karto dvi geriausios susitiko finale. Pasak trenerės R. Nevulytės, sunkiausia buvo kovoti su vietine komanda, tačiau fortūna buvo lietuvaičių pusėję, įveikiant varžoves rezultatu 3:2. Kiti susitikimai intrigos nekėlė, nes visos buvo įveiktos „sausais“ rezultatais 3:0.

 Finale jonavietės susitiko su Kauno „Startas“ ekipa. Nors pirmi du setai buvo be vargo laimėti, bet kituose dvejuose dominavo kaunietės. Prireikusiame penktajame sete teko vyti varžoves, bet užsispyrimas ir valia leido laimėti setą 15:9 bei tapti šios amžiaus grupės čempionėmis. Jonavos komandą atstovavo ir nugalėtojomis tapo Aušrinė Božikaitė, Gelmė Ivanauskaitė, Ugnė Sapronaitytė, Mija Barkauskaitė, Gabija Plytnikaitė, Odri Višumirskytė, Aira Vaiciukevičiūtė, Rusnė Markevičiūtė.

GYTIS RAMANAUSKAS