Paskelbtas Aktualijos

Dingusių vaikų paieškai – modernus įrankis

Ketvirtadienis, 15 March 2018 09:22 Parašė 

Kompanija „Facebook“, bendradarbiaudama su Dingusių žmonių šeimų paramos centru, Lietuvos Respublikos Prezidente, JAV ambasada Lietuvoje, Vidaus reikalų ministerija ir Lietuvos policijos departamentu, džiaugiasi galėdama pranešti apie „Amber Alert“ veiklos pradžią Lietuvoje.

„Amber Alert“ – tai socialinio „Facebook“ tinklo funkcija, leidžianti teisėsaugos institucijoms išsiųsti pranešimą su dingusio vaiko nuotrauka ir naujausia informacija, kuri pasiekia visus socialinio tinklo vartotojus, 200 km spinduliu nutolusius nuo vietos, kurioje paskutinį kartą buvo matytas dingęs vaikas.

„Facebook“ vartotojai galės pamatyti „Amber Alert“ pranešimus tik tuo atveju, jei bus įgalinę savo lokacijos rodymą. Gaunami įspėjimai niekuo nesiskirs nuo įprastai savo sraute matomų pranešimų. Tai leis visiems vartotojams paprasčiau dalytis žinute ir padėti greičiau rasti dingusį vaiką. „Facebook“ pasaulyje šia funkcija naudojasi jau daugiau nei 2 mlrd. vartotojų, todėl manoma, kad tai taps efektyvia ir galinga priemone greičiau atrandant dingusius mažamečius.

„Alio Jonavos“ inf.