Paskelbtas Renginiai

Žiemą vijo ir naujasodiškiai

Trečiadienis, 14 February 2018 08:49 Parašė 

Vasario 10-ąją Užgavėnių šurmulys neaplenkė ir Naujasodžio kaimo. Nors susirinkusiųjų nebuvo itin daug, bet niekas neliūdėjo, skambėjo linksma muzika, vyko smagūs žaidimai. Sulaukta ir svečių – iš Kuigalių kaimo atidardėjo pulkas raganų ir žydelis Moške. Suktas prekeivis atvyko su pilnu lagaminu įvairių gėrybių, kurias čia pat siūlė brangiai įsigyti ar pamainyti. Šventę taip pat aplankė ir pats Žeimių seniūnas Faustas Pilipavičius, kuris taip pat atvežė dovanų.

Nosį kuteno aistringos čigonės iš Barsukynės kaimo virtuvėlės patiekalai – karšti blynai ir riebus sultinys.

Tradiciškai vyko blynų valgymo varžybos. Greičiausiai ką tik iškeptų gardžių blynų porciją įveikė naujasodiškis Vidas Mačiulis. Rąsto pjovimo rungtyje „Bukas pjūklas“ mikliausios buvo raganos iš Kuigalių, joms įteikti garbingi diplomai. Tiesa, šį rezultatą jų varžovai žada skųsti, mat yra įsitikinę, kad raganos užbūrė jų rąsto galą, todėl jiems ir nepavyko laimėti.

Lašininio diplomas buvo įteiktas ir geriausiam kulinarui, į konkursą atgabenusiam   gardžiausių blynų. Kanapinis irgi buvo nepėsčias. Pasitaręs su raganomis, Užgavėnių diplomais apdovanojo baisiausią, originaliausią ir geriausią persirengėlį.

Ir kokios Užgavėnės be Lašininio ir Kanapinio kovos? Kad ir kaip riebusis gynėsi, nugalėjo perdžiūvęs Kanapinis. Po žūtbūtinės dvikovos buvo deginama Morė, žiema iš Naujasodžio kiemų išlėkė kūlversčiais

Organizatoriai ir šventės vedėjai Martynas Nenortas, Tomas Matkūnas ir Ernesta Matkūnienė dėkoja visiems šventės dalyviams už gerą nuotaiką, o Naujasodžio seniūnaičiui Nerijui Babilui – už pagalbą.

Martynas NENORTAS