Paskelbtas Aktualijos

Nemokamas šachtinio šulinio vandens kokybė ištyrimas

Penktadienis, 17 November 2017 11:14 Parašė 

Siekiant išvengti kūdikių apsinuodijimų nitritais ir nitratais, Nacionalinio visuomenės sveikatos centro (NVSC) prie Sveikatos apsaugos ministerijos Kauno departamento Jonavos skyrius organizuoja šachtinių šulinių, kurių vandenį vartoja nėščios moterys ir kūdikiai iki 6 mėn. amžiaus, nemokamą vandens kokybės ištyrimą.

Dėmesio! Geriamojo vandens tarša nitratais ypač pavojinga kūdikiams ar besilaukiančios kūdikio moterims. Užterštas vanduo neturi specifinio skonio, kvapo ar spalvos, net skaidriausiai atrodantis vanduo gali būti užterštas nitratais. Šių cheminių medžiagų iš šulinio vandens nepavyksta pašalinti nei virinant, nei filtruojant daugeliu buitinių vandens filtru.

Nėščios moterys ar asmenys, auginantys kūdikį iki 6 mėn. amžiaus, gali nemokamai išsitirti maistui naudojamo šachtinio vandens kokybę. Reikia tik kreiptis į savo šeimos gydytoją ir informuoti jį apie maisto gamybai naudojamą šachtinio šulinio vandenį. Šeimos gydytojas pateiks specialios formos pranešimą NVSC Kauno departamento Jonavos skyriui, kurio specialistai NEMOKAMAI organizuos vandens mėginių paėmimą ir ištyrimą.

NVSC Kauno departamento Jonavos sk. inf.