Paskelbtas Futbolas

Vietas pusfinaliuose iškovojo „V-12“ ir „Gaschema“

Pirmadienis, 02 January 2017 09:03 Parašė 

Besibaigiant 2016 metams, buvo sužaisti paskutinieji šiais metais Jonavos rajono salės (5x5) futbolo pirmenybių susitikimai. Per trejas įvykusias rungtynes, ekipos išsiaiškino septintosios vietos laimėtoją bei dvi komandas, kurios pateko į pusfinalius.

Pirmiausia „Neries“ pagrindinės mokyklos sporto salėje tarpusavyje susitiko abejuose pogrupiuose ketvirtąsias vietas užėmusios ekipos. Dėl 7 vietos „KKSC-2000“ varžėsi su „Lukšos partizanais“. Nors įpusėjus pirmajam kėliniui du įvarčius buvo pasiekę jaunieji sporto centro futbolininkai, tačiau kariai nenuleido rankų ir vis vijosi varžovus. M. Kungio ir M. Ladausko įvarčiai ne kartą vis artino prie sporto centro auklėtinių, kurie buvo priekyje 3:2, 4:3 ar 5:4. Visgi, baigiantis susitikimui jaunimas surengė dar kelias rezultatyvias atakas ir iškovodami pergalę rezultatu 7:4, tapo septintosios vietos laimėtojais.

Atkaklių dvikovų laukta atkrintamosiose varžybose, kuriose komandos siekė vietų pusfinaliuose ir kovų dėl apdovanojimų. Tačiau permainingų kovų neįvyko ir laimėjusios ekipos gan užtikrintai pasiekė pergales. Sunkiaus sekėsi „Gaschema“ penketui, kuriam į atlapus kibo 1998’99 metų gimimo Kūno kultūros ir sporto centro futbolininkai. Pirmajam kėlinyje „Gaschemos“ komandą į pergalingą kelią vedė Š. Sabatauskas, kuris vieną po kito pasiuntė tris įvarčius. Dar vieną pridėjo P. Vizbaras ir pastaroji ekipa pirmavo 4:0. Antrojoje žaidimo dalyje šie taip ir nesurado galimybių pasižymėti, tačiau ir jaunimui nesisekė pakeisti įvykių taikliais smūgiais. Vieninteliam R. Stupurui pavyko įveikti varžovų gynybą, bet to neužteko, kad bent pagalvoti apie sėkmingą rungtynių baigtį. „Gaschema“ laimėjo rungtynes rezultatu 4:1 bei pateko į pusfinalį.

Daug sėkmingiau rungtynės klostėsi „V-12“ ekipai, kuri nepaliko galimybių „Transachemai“. Skirmanto Malinausko du įvarčiai ir S. Čėsnos taiklus smūgis paliko šansų „Transachemai“ pakovoti dėl pergalės, nes antrojo kėlinio pradžioje nuo „V-12“ atiliko tik 3:5. Visgi, per likusį laiką „V-12“ komandos įvarčių uraganas privertė varžovus labai greitai kapituliuoti. A. Vansevičiaus, M. Ganusausko, P. Osausko, T. Makausko įvarčių fiesta atnešė „V-12“ ekipai pergalę rezultatu 14:3 bei vietą pusfinalyje.

Stebint komandų žaidėjų rezultatyvumą, galima pabrėžti, kad nuo atkrintamųjų jų įvarčiai jau skaičiuojami nuo pradžių, tačiau nebus pamiršti ir geriausi snaiperiai pogrupių varžybose. Apdovanojimų jau nusipelnė ir A pogrupyje su 8 įvarčiais rezultatyviausiai žaidęs Edgaras Makarovas („KKSC-1998‘99“) bei B pogrupyje užtikrintai pirmavęs ir 11 įvarčių pelnęs Benas Spietinis (SMK „Vikingai“).

Atkrintamųjų ir dėl konkrečių vietų varžybose rezultatyviausiai rungtyniauja:

Dar prieš salės futbolo pirmenybių pradžią, buvo pasiūlyta pabaigoje varžybų surengti „Iššūkio“ varžybas, kuriose pirmenybių nugalėtojas susitiktų su likusių komandų rinktine. Jau įvykusių atkrintamųjų varžybų eigoje vyko susirinkimas, kuriame dalyvavo tik keli komandų vadovai, kurie nutarė šių paskutiniųjų pirmenybių rungtynių atsisakyti.

Rezultatyviausiai atkrintamosiose rungtyniauja:

Š. Sabatauskas („Gaschema“) 3

A. Vansevičius („V-12“) 3

2016-2017 metų Jonavos rajono salės futbolo pirmenybių tvarkaraštis („Neries“ pagrindinės mokyklos sporto salė):

Sausio 3 d. (antradienis)

19.00 val. „Veteranas“ (A1) – „Gaschema“ (B2)

20.00 val. SMK „Vikingai“ (B1) – „V-12“ (A2)

Sausio 6 d. (penktadienis)

18.00 val. dėl 3 vietos

19.00 val. finalas

GyytisRAMANAUSKAS