Paskelbtas Aktualijos

Palaikykite vietinius ūkininkus - pirkite mėsos gaminius tiesiai iš ūkininkų

Trečiadienis, 24 April 2024 10:11 Parašė 

Mėsos patiekalai nuo seno neatsiejami nuo lietuvių stalo. Nors ir pastaruoju metu daugėja žmonių į savo mitybos racioną neįtraukiančių gyvulinės kilmės produktų, įskaitant ir mėsą, Vis dėlto dauguma žmonių neįsivaizduoja savo valgiaraščio be mėsos patiekalų bei jos gaminių. Mėsos į savo mitybos racioną įtraukti rekomenduoja ir mitybos specialistai. Žinoma, tokius gaminius bei patiekalus vartoti būtina saikingai ir tikrai geriau rinktis aukštos kokybės. Mūsų tautiečiai Lietuvoje bei užsienyje ypač yra pamėgę tradicinius, nuo seno žinomus mėsos gaminius. Tai įvairūs mėsos vyniotiniai, rūkyti kumpiai bei lašinukai, vytintos bei rūkytos dešros, šviežios, rūkytos ir vytintos dešrelės, skilandžiai bei kiti gardūs gaminiai. Platus mėsos gaminių asortimentas siūlomas ir prekybos centrų lentynose, tačiau daugeliui tenka nusivilti jų skoniu bei kokybe, todėl visuomet yra geriau rinktis ir skanauti vietinių ūkininkų gaminama produkcija.

Palaikykime vietinius ūkininkus, įsigydami jų gaminamos produkcijos

Nors ir ūkininkai paprastai būna įsikūrę kaimiškose vietovėse ar nedideliuose miesteliuose, jų mėsos gaminiais gali be vargo mėgautis ir miesto gyventojai. Skanių, aromatingų , šviežių mėsos gaminių patogiai galime įsigyti internetu, pirkti ūkininkų turgeliuose ar miestuose įsikūrusiose nedidelėse krautuvėlėse.

Vietinių ūkininkų siūlomi mėsos gaminiai gerokai pranašesni už gaminamus pramoniniu būdu, parduodamus prekybos centruose. Ūkininkų gaminiuose nerasime ilgo sąrašo maisto priedų, skonio stipriklių bei dažiklių. Jiems gaminti naudojamos aukštos kokybės žaliavos. Gaminant ūkininkų tiekiamus gaminius laikomasi tradicinių receptūrų, todėl vietinių ūkininkų gaminiai tokie gardūs, primena kadaise ragautus kaime pas senelius.

Vietinių ūkininkų mėsos gaminiai yra puikus pasirinkimas pusryčių stalui, užkandžiams vartojant su daržovėmis ar tradicine rugine duona. Rūkyti mėsos gaminiai sėkmingai ir išmoningai įtraukiami ir į karštųjų mėsos bei kitų patiekalų gamybą. Rūkyta šoninė naudojama įvairiems mėsos suktinukams gardinti, rūkytus lašinukus labai skanu sumalti kartu su žuvimi kepant žuvies kotletukus, vytintos bei parūkytos dešrelės suteikia ypatingo skonio kopūstų troškiniams, o apie aromatingą spirgučių padažą cepelinams turbūt nei nereikia priminti. Gardžiuokimės savo šalies ūkininkų pagaminta produkcija.