Paskelbtas Renginiai

Jonavoje jaunimo problemas sprendė jaunimo darbuotojai iš visos Lietuvos

Trečiadienis, 13 March 2024 15:38 Parašė 

Kovo 8 dieną Jonavos rajono savivaldybės Jeronimo Ralio salė virto neformalia mokymų erdve – čia jaunimo darbuotojai ir su jaunimu dirbantys asmenys atvyko į didelę patirtį turinčio, darbo su jaunimu ir neformaliojo ugdymo srities mokymų vadovo, lektoriaus Nerijaus Miginio vedamus mokymus ,,Deviantinis ir delinkventinis elgesys darbe su jaunimu“. Šie mokymai yra projekto ,,Vienas žingsnis – naujas AŠ“ dalis, kuriuos organizavo Jonavos Grigorijaus Kanovičiaus viešosios bibliotekos Atvirasis jaunimo centras.

Mokymų dalyvius pasveikino Jonavos rajono savivaldybės vicemerė Birutė Gailienė, pasidžiaugdama, jog Atvirųjų jaunimo centrų tinklas per paskutinius 15 metų išsiplėtė – 2010 metais Jonavos jaunimo centras buvo vienas iš kelių Lietuvoje, o šiandien vos dvejuose Lietuvos miestuose Jaunimo centro nėra, taip pat sėkmės darbuose linkėjo Jonavos rajono savivaldybės Švietimo skyriaus vedėja Violeta Kolesnikienė ir Jaunimo reikalų koordinatorė Daiva Skebienė.

Jaunatviški, geranoriški ir pasiruošę padėti jaunimui darbuotojai iš Anykščių, Elektrėnų, Jonavos, Kėdainių, Lazdijų, Molėtų, Rokiškio, Salako, Šilalės, Telšių, Trakų, Ukmergės, Zarasų mokymų metu dirbdami grupėse ir individualiai, diskutuodami apie jaunimo iššūkius ir problemas, siekė gilinti turimas kompetencijas, įgauti žinių, pasisemti ir pasidalinti patirtimis, kaip nepasiduoti ištikus darbinei „perdegimo“ krizei, sustiprinti motyvaciją veikti, išbandyti įgautas žinias praktiškai, kurios yra būtinos siekiant suvaldyti sudėtingas psichologines situacijas. Jaunimo darbuotojų mokymai apie jaunimo deviantinį elgesį ir jo sprendimo būdus - didelis žingsnis jaunimo problemų sprendimo link!

Apie projektą

Projekto ,,Vienas žingsnis – naujas AŠ“ tikslas – ugdyti asmenines ir socialines jaunimo kompetencijas, užtikrinti jaunimo interesus viešosios politikos srityse, sudaryti sąlygas jauniems žmonėms išreikšti save, mokytis vieniems iš kitų. Projekto metu didžiausias dėmesys atkreipiamas į socialinę atskirtį patiriančius, galimybių stokojančius ir ukrainiečių pilietybę turinčius jaunuolius.  Projektinių veiklų pagalba ugdomos socialinės, asmeninės, komunikavimo, pažinimo, dalykinės, kūrybiškumo, iniciatyvumo, verslumo kompetencijos. Paskaitų, pokalbių, diskusijų, metodinių užsiėmimų, situacijų analizių, individualių konsultacijų,  praktinių ir kūrybinių dirbtuvių/stovyklų metu, jaunuoliams suteikiama galimybė įgyti žinių apie savęs pažinimą, emocijų suvokimą, pasitikėjimą savimi ir kitais, motyvacijos, savirealizacijos ir savitvardos svarbą bei empatijos reikšmę kasdienybėje.

Projektą finansuoja Jaunimo reikalų agentūra