Paskelbtas Futbolas

Jonavoje matysime dar vieną futbolo komandą – BE1 Jonava

Pirmadienis, 26 February 2024 11:16 Parašė 

Praėjusią savaitę Jonavos miesto stadiono konferencijų salėje FK „BE1" atstovai (vadovas Andrius Markevičius, sporto vadovas Laimis Bičkauskas, komandos vyr. treneris Miguel Machado, fizinio rengimo treneris Dominykas Bartusevičius ir komandos žaidėjų atstovas Denis Ževžikovas) Jonavos bendruomenei pristatė nuo 2024 m. Jonavos miestui atstovaujantį futbolo klubą „BE1".

Kauno mieste susikūrusi BE1 futbolo komanda, praėjusiais metais rungtyniavusi I lygoje, šiemet persikėlė į Jonavos miestą. BE1 Nacionalinė futbolo akademija, kurioje yra ugdomi jaunieji Lietuvos futbolo talentai, dalyvaujantys jaunimo, jaunių, jaunučių bei vaikų amžiaus grupių Lietuvos futbolo čempionatuose ir pirmenybėse, savo veiklą tęs Kauno mieste – į Jonavą persikėlė tik BE1 vyrų komanda. 

Naujai susibūrusi komanda vadinasi FK BE1 Jonava, o vasario 5 d. vykusio Lietuvos futbolo federacijos (LFF) Licencijavimo komiteto posėdžio metu buvo priimtas sprendimas Jonavos miesto FK „BE1” 2024 m. išduoti A lygos licenciją. 

Kaip pristatymo metu kalbėjo BE1 klubo vadovas Andrius Markevičiaus, sprendimą persikelti į Jonavą klubas priėmė matydamas aktyvaus sporto miesto potencialą bei Jonavoje ypač sparčiai vystomą sporto infrastruktūrą.

,,Ačiū, kad priėmėt į savo šeimą. Noriu padėkoti Jonavos savivaldybei, kad įvertino mūsų futbolo pasiekimus. Tikėkimės, kad tai tik pradžia ir pasiekimai augs. Ketiname garbingai atstovauti miestą ir viliamės, jog šis bendradarbiavimas bus ilgalaikis bei naudingas abiem pusėms.  Mes džiaugiamės, kad galime naudotis tokia puikia infrastruktūra čia, kur vyksta ne tik nacionalinio, bet ir tarptautinio masto čempionatai”,- kalbėjo BE1 klubo vadovas Andrius Markevičius.

Pristatydamas komandą, vadovas Andrius Markevičius pabrėžė, kad nors yra išduota A lygos licencija, tačiau dar nėra LFF Vykdomojo komiteto sprendimo, kuriuo bus tvirtinamas galutinis 2024 m. A lygos dalyvių sąrašas. Šiuo metu koncentruojamasi dalyvavimui TOP SPORT  I lygos pirmenybėse bei tikimasi tapti prizininkais ar net čempionais ir varžytis A lygoje. 

Tačiau jau dabar aišku, jog ši k komanda žais pirmojoje, nes jau sudarytas aukščiausios lygos tvarkaraštis, kur BE1 komandos nėra. Tad ši ekipa ruošiasi pirmosios lygos čempionatui.

,,Komandos sudėtis - konkurencinga. Žaidėjai jauni, turime ilgalaikes sutartis. Penkerių metų bėgyje matau viziją - iš akademijos išugdytų žaidėjų būti A lygoje prizininkais. Tikiu tuo, ką darome, tikiu mūsų jaunimu. O Jonavoje galėsime užtikrinti palankiausias sąlygas žaidėjų tobulėjimui, galėsime siekti savo tikslo – pagerinti Jonavos futbolo lygį, išvesti Jonavos miesto komandą į aukščiausią Lietuvos futbolo lygą ir garsinti Jonavos vardą”, - kalbėjo A. Markevičius. 

Pristatydamas komandos sudėtį - žaidėjus, trenerius, vadovus - apžvelgus komunikacijos kanalus bei planuojamą 2024 m. biudžetą, A. Markevičius sulaukė Jonavos futbolo bendruomenės atstovo klausimo dėl iš Jonavos r. savivaldybės biudžeto lėšų skirtų 130 tūkstančių eurų: ,,Kokia nauda Jonavai, kad jūs atėjot ir gavot mūsų finansavimą, atėmus jį iš Jonavos klubų?”.

,,Garsinsim Jonavos vardą gerais rezultatais, nes mes esame stipriausia jaunimo ugdymo organizacija”, - atsakė BE1 klubo vadovas.

Pristatyme dalyvavusi Jonavos r. vicemerė Birutė Gailienė priminė, jog Jonavos rajono savivaldybės administracija organizuoja Sporto projektų, programų finansavimo iš Jonavos rajono savivaldybės biudžeto konkursą, kuriame dalyvavo ir aptariamas klubas, veiklą registravęs Jonavos rajone. O atitikus konkurso sąlygas, jam skirtas ir finansavimas. 

KĘSTUTIS PUTELIS