Paskelbtas Futbolas

Atkrintamąsias pradėjo pergale

Pirmadienis, 26 February 2024 11:19 Parašė 

Po kurio laiko vėl atsinaujino varžybos 2023-2024 metų Lietuvos futsal čempionate. Tačiau salės futbolo čempionate jau baigėsi reguliaraus sezono kovos, tad ekipos stojo į kovas dėl apdovanojimų. Aišku, kelias dar tolimas ir po pirmojo etapo liks keturios geriausios. Ketvirtfinalio pirmosios rungtynėse vyko aukštesnę vietą užėmusios komandos aikštelėje.

Reguliariajame sezone Jonavos „Vikingai“ (treneris Aleksandras Danylenka) užėmė antrąją vietą, todėl atkrintamąsias pradėjo su septintojoje vietoje buvusia „ŠSPC-Radviliškis“ ekipa. Pirmosios šių ekipų rungtynės praėjusią savaitę vyko Jonavos sporto arenoje.

Jau prieš pirmąsias rungtynes Jonavos salės futbolo komanda turėjo nuostolių, nes kolumbietis Oscar Julian Diaz Hernandez gavo trumą, kuri pasirodo žaidėją iš rikiuotės išvedė iki sezono pabaigos. Tiek šiame varžybų etape, tiek ir pusfinalyje komandos žaidžia iki dviejų laimėtų rungtynių. Tad nesvarbu kokių skirtumu bus pasiekta pergalė. Svarbiausia – pergalė.

Komandos keitėsi atakomis ir ieškojo vienos kitos klaidų. Aišku, abi slėgė atsakomybė, kad praleidus įvartį, vėliau gali būti itin sunku žaisti. Kaip parodė įvykiai aikštelėje, būtent kiekviena klaida kainavo brangiai, nes rezultatyvumas buvo mažokas. Tik 18 min. susirinkę žiūrovai buvo pakylėti džiaugtis pirmuoju įvarčiu. Dešiniuoju kraštu prasiveržęs ukrainietis Viktor Kravtsov viena akimirka liko be priežiūros ir galingu tolimu smūgiu įveikė varžovų vartininką (1:0).

Pakylėti Jonavos futbolininkai toliau spaudė svečius iš Radviliškio. Iki pirmojo kėlinio pabaigos likus 20 sekundžių, puikią ataką surengė „Vikingai“ ir po kolumbiečio Tachack Moreno Helver Smith smūgio rezultatas tapo 2:0 Jonavos ekipos naudai.

Po pertraukos, beveik visą antrą kėlinį vyko keitimasis atakomis be rezultatyvių baigčių. Aišku, svečiai dėjo visas pastangas, kad bent pelnyti pirmąjį įvartį, su mintimi, kad gal sugebės atstatyti pusiausvyrą. Likus žaisti dviem minutėms radviliškiečiai jau mėgino žaisti be vartininko su penkiais aikštės žaidėjais. Visgi, lemiama klaida garantavo trečiąjį „Vikingų“ įvartį. Iš toli į tuščius vartus kamuolį pasiuntė brazilas Marcos Marinho Borges Da Silva. Pergalę rezultatu 3:0 šventė Jonavos komanda ir serijoje iki dviejų pergalių išsiveržė į priekį (1:0).

Dar dvejose rungtynėse buvo gan didelė intriga. Tik susitikimo pabaigoje FK „Akmenės kraštas“ (3 vieta) 4:3 palaužė Kauno „Hegelmann“, o Vilkaviškio „Bruklinas“ reguliariajame sezone užėmęs ketvirtąją vietą turėjo vargo su penktoje buvusia Mažeikių VIP. Šiame mače prireikė ir pratęsimo, nes pagrindinis laikas baigėsi taikiu rezultatu 3:3. Per penkių minučių nei per pirmąjį, nei per antrąjį pratęsimą nei vienai komandai taip ir nepavyko rasti spragų gynyboje. Po 6 m baudinių serijos visgi pergalę šventė šeimininkai, „Bruklino“ salės futbolininkai. Baudinių seriją laimėjo 5:4 ir serijoje iki dviejų pergalių pirmauja 1:0

Dar vienose rungtynėse vienvaldis čempionato lyderis „Kauno Žalgiris“ be didesnio vargo 7:3 nugalėjo Kėdainiai United“ ekipą ir taip pat serijoje iki dviejų pergalių išsiveržė į priekį 1:0.

Atsakomosios rungtynės tarp „Vikingų“ ir „ŠSPC-Radviliškio“ vyks vasario 28 d., trečiadienį, Radviliškio sporto arenoje (20.00 val.).

KĘSTUTIS PUTELIS