Paskelbtas Futbolas

LFF futsal taurė – „Kauno Žalgirio“ komandos rankose

Antradienis, 20 February 2024 09:33 Parašė 

Praėjusį savaitgalį Kauno sporto halėje vyko 2023–2024-ųjų sezono LFF futsal taurės finalo ketverto turnyras.

Šeštadienį buvo sužaisti du pusfinalio susitikimai, po kurių paaiškėjo būsimi finalininkai. Jais tapo Vilkaviškio „Bruklino“ ir „Kauno Žalgirio“ futbolininkai.

Tiesa, abu pusfinaliai klostėsi itin skirtingai. Jei pirmajame sirgaliai galėjo išvysti didelę intrigą visų rungtynių metu, tai antrame stipresnė komanda nekėlė jokių klausimų nuo pirmų rungtynių minučių.

 „Bruklinas“ mače su „ŠSPC-Radviliškiu“ turėjo vytis varžovus, mat Radviliškio komanda išsiveržė į priekį 2:0.

Vilkaviškio ekipa netrukus deficitą sušvelnino, tačiau čia pat į jų vartus krito trečias smūgis ir vėl teko naikinti dviejų įvarčių deficitą.

Tą „Bruklinas“ padarė antro kėlinio metu, kai per tris minutes pelnė du įvarčius ir grąžino balansą į rungtynes. Čia pat Benas Buzevičius įmušė pergalingą įvartį ir padėjo Vilkaviškio komandai iškopti į finalą laimėjus rungtynes 4:3.

Kitame pusfinalyje, kur žaidė „VGTU Vilkai“ ir „Kauno Žalgiris“, intrigos buvo ženkliai mažiau. Čia favoritai kauniečiai nuo pirmos minutės ėmė rodyti, kad ne veltui yra laikomi favoritais ir jau po pirmo kėlinio pirmavo 7:0.

Po pertraukos žaidimas šiek tiek aprimo, finalo ketverto šeimininkai pridėjo dar keletą įvarčių, o paguodos smūgį Vilniaus komandai mačo pabaigoje įmušė Jonas Lebedevas. Galutinis rezultatas – 11:1 kauniečių naudai.

Sekmadienį buvo žaidžiamos finalinės rungtynės. Aišku, labai norėjosi žymiai atkaklesnės kovos, tačiau šiame sezone „Kauno Žalgiris“ neturi savo lygio varžovų. Tik čempionate jie labai netikėtai, ir dar namuose, patyrė nesėkmę prieš Mažeikių VIP ekipą. Tai buvo vienintelis kol kas kauniečių pralaimėjimas. Finalas prasidėjo daug žadančiai, nes Vilkaviškio „Bruklinas“ komandos futbolininkai nusiteikė kovai ir vienu metu rezultatas buvo taikus (1:1).

Visgi, palaipsniui dar pirmajame kėlinyje „Kauno Žalgiris“ ėmė mušti įvarčius ir  pirmavo 4:1. Po dar dviejų įvarčių antrojoje žaidimo pusėje tapo aišku, kad taurės laimėtojai jau aiškūs. Pergalę kauniečiai šventė rezultatu 6:2 bei iškovojo LFF futsal taurės turnyro aukščiausius apdovanojimus.

Po šių taurės susitikimų, jau šią savaitę prasidės Lietuvos futsal čempionato ketvirtfinaliai. Aštuonios geriausios ekipos savo kovas pradės šiame etape iki dviejų laimėtų susitikimų. Pirmieji mačai vyks vasario 24 d., šeštadienį. Tądien Jonavos sporto arenoje „Vikingai“ savo pirmąsias rungtynes žais su septintojoje pozicijoje buvusia „ŠSPC-Radviliškis“ ekipa. Rungtynių pradžia 14.00 val.

KĘSTUTIS PUTELIS