Paskelbtas Futbolas

Pasibaigus reguliariajam sezonui – komandų rikiuotė atkrintamosioms

Pirmadienis, 12 February 2024 10:39 Parašė 

2023-2024 metų Lietuvos futsal A lygos čempionate baigtas reguliarusis sezonas. Komandos sužaidė du ratus po 18 rungtynių. Pirmas aštuonias vietas užėmusios ekipos pateko į atkrintamąsias. Galutinės komandų vietos paaiškėjo po paskutiniųjų rungtynių, nors kai kurie mačai buvo daugiau formalumas. Visgi, gan svarbios rungtynės laukė Jonavos „Vikingai“ komandos. Aleksandro Danylenkos vadovaujamas klubas Sporto arenoje susitiko su „Širvintos-VGTU Vilkai“ komanda. Pastarajai ekipai jau visiškai nieko nelėmė šis mačas, nes jau kurį laiką buvo aišku, kad užims paskutiniąją vietą. Tuo tarpu Jonavos klubui reikėjo pergalės, nes jų artimiausi konkurentai FK „Akmenės kraštas“ taip pat šventė pergalę.

Nors jonaviečių varžovai tikrai nebuvo toks pajėgus varžovas, bet „Vikingams“ teko įdėti nemažai pastangų pergalei pasiekti. Pirmoji rungtynių pusė net nerodė Jonavos komandos pergalės, kai teko vytis pirmaujančius varžovus.

Tik prasidėjus rungtynėms, jau trečiąją minutę neužtikrintai sužaidė svečių vartininkas ir tolimas ukrainiečio Viktoro Kravtsovo smūgis pasiekė tikslą. Ilgai šeimininkams pirmauti neteko. Jau po dviejų minučių baudos aikštelės ribose neleistinai sustabdytas varžovas. Leido jiems mušti 6 m baudinį. „Vilkų“ komandos vartininkas Audrius Dilys pasišovė atlikti smūgį. Jo atliktas baudinys buvo tikslus ir šįkart vartuose stovėjęs ukrainietis Davyd Hryshyn buvo bejėgis (1:1).

Greitai svečiai vėl buvo nubausti. Labai grubi gynėjų klaida lėmė tikslų kolumbiečio Hernandez Silva Francisco Stiven smūgį (2:1). Kaip parodė vėlesni pirmojo kėlinio įvykiai, pertraukos metu Jonavos komandos treneris turėjo tikrai daug ką pasakyti savo ekipos žaidėjams, nes teko vėl viską pradėti ne tik nuo nulio, bet atsiliekant. „Vilkai“ vieną po kito pelnė du įvarčius ir „Vikingai“ po pirmojo kėlinio atsiliko 2:3.

Antrojo kėlinio pradžioje „Vikingai“ varžovams kirto tuo pačiu. Kelių dešimčių sekundžių eigoje pasižymėjo Gytis Vasylius, o greit dublį įsirašė ir V. Kravtsov. Jonaviečiai ėmė pirmauti 4:3. Baigiantis susitikimui šis rezultatas buvo labai slidus. Teko padirbėti ir gynėjams, ir vartus ėmęs ginti Andrius Skorupskas. Nors aikštės viduryje abiejų komandų žaidėjai daug klydo, bet viena varžovų klaidą buvo lemiama. Vienas prieš varžovų vartininką išbėgo kolumbietis Tachack Moreno Helver Smith ir paleido kamuolį šalia vartininko. Svečių žaidėjas dar bandė išmušti kamuolį, bet to padaryti nepavyko ir nukreipė į savo vartus (5:3).

Šis įvartis buvo itin svarbus. „Vilkai“ ėmė gelbėti rungtynes ir vietoj vartininko leido penktąjį aikštės žaidėją. Visgi, „Vikingai“ dar likus  minutei iki mačo pabaigos ėmė džiūgauti pergale, kai vartininkas A. Skorupskas nuo savų vartų pasiuntė kamuolį į tuščius varžovų vartus (6:3).

Kiti, paskutiniojo 18-ojo turo, rezultatai: FK „Akmenės kraštas“ – Vilkaviškio „Bruklinas“ 4:3, Gargždų „Pramogos“ – „ŠSPC-Radviliškis“ 3:3, Kauno „Hegelmann“ – Mažeikių VIP 5:1, „Kauno Žalgiris“ – „Kėdainiai United“ 3:2.

Po šių susitikimų galutinė reguliaraus sezono turnyrinė lentelė atrodo taip (vieta, komandos, rungtynių skaičius, pergalės, lygiosios, pralaimėjimai, įmušti-praleisti įvarčiai, taškai):

1

Kauno Žalgiris

18

17

0

1

140-21

51

2

Vikingai

18

13

1

4

71-50

40

3

Akmenės kraštas

18

13

1

4

84-68

40

4

Bruklinas

18

9

2

7

88-66

29

5

VIP

18

8

2

8

70-71

26

6

FC Hegelmann

18

6

1

11

56-89

19

7

ŠSPC-Radviliškis

18

6

1

11

53-76

19

8

Kėdainiai United

18

6

0

12

56-79

18

9

Pramogos

18

5

1

12

51-90

16

10

VGTU Vilkai

18

2

1

15

52-111

7

Rezultatyviausiai lygoje rungtyniauja: Igor Rafael Bezerra Da Silva (Kauno Žalgiris) – 35, Jose Wellington Matias Torres (Akmenės kraštas) – 24,  Edgaras Baranauskas (VIP) - 22 įvarčiai...

Po paskutiniųjų reguliaraus sezono susitikimų paaiškėjo, jog ketvirtfinalyje iki dviejų laimėtų tarpusavio rungtynių „Kauno Žalgiris“ (1) susitiks su „Kėdainiai United“ (8), Jonavos „Vikingai“ (2) – su „ŠSPC-Radviliškis“ (7), „Akmenės kraštas“ (3) – su Kauno „Hegelmann“ (6) ir Vilkaviškio „Bruklinas (4) – su Mažeikių VIP (5). Pirmosios rungtynės vyks aukštesnę vietą užėmusių komandų aikštelėse.

Tad pirmajame atkrintamųjų etape, „Vikingai“ susitiks su „ŠSPC-Radviliškis“ klubu. Reguliariajame sezone jonaviečiai tikrai turėjo tikrai pasistengti, kad pasiekti pergales. Nors „Vikingai“ ir dukart įveikė varžovus, bet abejos rungtynės  buvo laimėtos vienodais rezultatais 3:2 ir pergalės pasiektos tik pačiose mačų pabaigose.

Visgi, prieš šias atkrintamąsias, salės futbole bus sužaisti taurės turnyro pusfinaliniai susitikimai. Juose Kauno sporto halėje „ŠSPC-Radviliškis“ susitiks su Vilkaviškio „Bruklinu“, o „Kauno Žalgiris“ varžysis su „Širvintos-VGTU Vilkai“ ekipa.

KĘSTUTIS PUTELIS