Paskelbtas Futbolas

A lygos licenciją gavusi BE1 futbolo komanda keliasi į Jonavą

Pirmadienis, 12 February 2024 10:36 Parašė 

Kauno mieste susikūrusi BE1 futbolo komanda, rungtyniaujanti LFF I lygoje, keliasi į Jonavos miestą, kuriame tikisi iškovoti kelialapį į aukščiausiąją Lietuvos futbolo lygą.

Pasak BE1 klubo vadovo Andriaus Markevičiaus, sprendimą persikelti į Jonavą klubas priėmė matydamas aktyvaus sporto miesto potencialą bei Jonavoje ypač sparčiai vystomą sporto infrastruktūrą.

„Tikime, kad Jonavoje galėsime užtikrinti palankiausias sąlygas žaidėjų tobulėjimui, – sako A. Markevičius. – Mūsų pagrindinis tikslas – pagerinti Jonavos futbolo lygį, išvesti Jonavos miesto komandą į aukščiausią Lietuvos futbolo lygą ir garsinti Jonavos vardą“.

Klubo vadovas pabrėžia, kad BE1 Nacionalinė futbolo akademija, kurioje yra ugdomi jaunieji Lietuvos futbolo talentai, savo veiklą tęs Kauno mieste – į Jonavą persikelia tik BE1 vyrų komanda.

„BE1 NFA“, kurią praėjusiais metais sudarė vyrų ir akademijos jaunimo komandos, išskyrėme į du juridinius vienetus: BE1 Nacionalinė futbolo akademija (BE1 NFA) ir toliau veiks Kaune, o FK „BE1″ žaidėjai taps Jonavoje registruotos įstaigos dalimi“, – organizacijos padalijimą paaiškino A. Markevičius.

Praėjusio sezono metu BE1 I lygoje užėmė antrąją vietą ir pereinamosiose rungtynėse kovojo dėl patekimo į A lygą.

Naujai susibūrusi komanda vadinsis FK BE1 Jonava. 2024 m. ji buvo padavusi paraišką A lygos licencijai gauti. Būtent pirmu licencijavimo etape visos 11 komandų („Panevėžys“, Vilniaus „Žalgiris“, FA „Šiauliai“, „Kauno Žalgiris“, Kauno rajono „Hegelmann“, Gargždų „Banga“, Marijampolės „Sūduva“, Alytaus „Dainava“, Telšių „Džiugas“, Vilniaus rajono „TransINVEST“, Jonavos „Be1“) gavo licencijas.

Galutinį 2024 m. „TOPsport A lygos“ dalyvių sąrašą tvirtins LFF Vykdomasis komitetas.

Priminsime, kad A lygoje varžysis 10 komandų. Pagal sportinį principą iš Pirmos lygos praėjusiame sezone nepakilo „Be1“ ekipa, jos aukščiausiame divizione ir neturėtų būti.

KĘSTUTIS PUTELIS