Paskelbtas Krepšinis

Po aštuonių pergalių paeiliui – kluptelėjimas

Pirmadienis, 12 February 2024 10:37 Parašė 

Regionų krepšinio lygoje („Nostra.lt-RKL“) rungtyniaujanti Jonavos sporto centro komanda iki praėjusio savaitgalio buvo iškovojusi net aštuonias pergales iš eilės. Šįkart Edvino Zinio auklėtiniams teko rimtas išbandymas. Jonaviečiai rungtyniavo Birštone su „Birštonas-Milasta“ ekipa, kuri turnyrinėje lentelėje žengia antroje vietoje ir iki šio  mačo teturėjo vos vieną nesėkmę.

Apmaudu, tačiau komandai šiame susitikime negalėjo padėti vienas lyderių Šarūnas Dambrauskas. Na  ir rungtynių pradžia Jonavos krepšininkams nebuvo itin sėkminga, kai teko atsilikti (2:9). Vėliau taškų deficitas dar padidėjo iki -10 (5:15). Matas Baniulis ir Vytautas Kružikas sumetė savo tolimus metimus, o baigiantis pirmajam kėliniui tai padarė ir Nedas Rauluševičius (18:24).

Po šio ketvirčio atsilikimas nebuvo toks didelis. Prasidėjus antrajam kėliniui komandas skyrė trys taškai (23:26), bet toliau tęsėsi banguotas žaidimas ir šeimininkai vėl spurtavo į priekį (25:40). Jonaviečiai puolime įkrito į visišką duobę ir taškai tapo didele problema. Tuo pasinaudoję birštoniečiai greitai nutolo gan solidžia persvara. Likus minutei pagaliau baudas sumetė V. Kružikas ir iš toli pataikė Nojus Pankratjevas (32:40).

Kaip parodė vėlesni įvykiai, didele problema jonaviečiams tapo ir baudų metimai, nes per mačą jų prametė net dešimt (13/23). Visgi, trečiajame kėlinyje Sporto centro krepšininkai ėmė lipti iš duobės ir varžovams tapo problema tolimi jonaviečių metimai. Įpusėjus ketvirčiui, komandas vis dar skyrė 10 taškų (45:55), bet tritaškį pataikė N. Pankratjevas, ataką užbaigė M. Baniulis. Skirtumas ėmė tirpti, kai tolimą metimą švystelėjo ir užsivedęs Matas Gezevičius. Jonavos krepšininkai visiškai pavijo varžovus (53:55). V. Kružiko tritaškis (56:55) net ir persvėrė rezultatą. Po trijų ketvirčių jonaviečiai pirmavo 58:56 ir jau galėjo net pagalvoti apie pergalę.

Visgi, lemiamas kėlinys buvo nesėkmingas. Euforija buvo pratęsta ir tik prasidėjus ketvirtajam kėliniui. Dar vieną tolimą metimą pataikė N. Pankratjevas, o po jo taiklių baudų, Jonavos komanda įspūdingą seriją (18:1) baigė pirmaudami 63:56. Aikštelės šeimininkai nuo šio  momento vėl sustingdė Jonavos komandos puolimą. Varžovai vėl išlygino ir persvėrė rezultatą, bet jonaviečių šviesuliu tuo metu tapo M. Gezevičius, kuris tolimu metimu artino jonaviečiu prie sėkmingos baigties (74:71). Mačo pabaigoje ne laiku sustojo puolimas ir nors vėl M. Gezevičius davė žinoti apie save tolimu metimu, bet tuomet birštoniečiai pirmavo 78:82. Per likusį laiką Jonavos komandos metimai skriejo pro šalį ir Sporto centro ekipa po aštuonerių pergalių paeiliui, patyrė nesėkmę rezultatu 78:83 (18:24, 14:16, 26:16, 20:27).

Sporto centro komandai taškus pelnė: N. Pankratjevas – 25 (tritaškiai 6/12), M. Gezevičius (tritaškiai 4/5) ir V. Kružikas – po 12, Lukas Piliponis – 10, N. Rauluševičius – 8, M. Baniulis – 7, Vincas Daškevičius ir Mantas Milukas – po 2.

Kiti B diviziono A grupės rezultatai: „Trakai-Magnus“ – Kaišiadorių „Savingė“ 100:75, „Alytus-SRC“ – KK „Trakai“ 87:70, Švenčionėlių „Rida“ – Molėtų „Ežerūnas“ 68:119, Anykščių KKSC-„Elmis“ – „Alytus-SRC“ 67:61.

Šioje A grupėje toliau pirmauja visas 17 rungtynių laimėję Utenos „Juventus-Užpaliai“, „Birštonas-Milasta“ turi 16 pergalių ir 1 pralaimėjimą, o trečioje vietoje žengianti Jonavos sporto centro komanda (12 pergalių ir 5 pralaimėjimai).

Vasario 17 d., šeštadienį, Sporto centro ekipa savo aikštelėje (Vasario 16-osios g. 1A) susitiks su „Druskininkai“ klubu. Rungtynių pradžia 13.00 val.

KĘSTUTIS PUTELIS