Paskelbtas Krepšinis

Sunkiai įsibėgėję Sporto centro krepšininkai pasiekė pergalę

Antradienis, 20 February 2024 09:28 Parašė 

Regionų krepšinio lygoje („Nostra-RKL“) rungtyniaujanti Jonavos sporto centro komanda vienu metu buvo sužaidusi puikią atkarpą, kai laimėjo net aštuonerias rungtynes iš eilės. Neseniai Edvino Zinio vadovaujama komanda B diviziono A grupėje patyrė nesėkmę, todėl praėjusį šeštadienį savų žiūrovų akivaizdoje siekė vėl grįžti į pergalių kelią.

Jonaviečiai Sporto centro salėje susitiko su „Druskininkai“ klubu, kuris tarp trylikos komandų užima aštuntąją vietą. Tuo tarpu Sporto centro ekipa patenka tarp trijų stipriausių grupės komandų. Susitikimo pradžia aikštelės šeimininkams buvo labai komplikuota. Metimai tiesiog nekrito, o svečiai iš karto šovė į priekį (2:9). Manto Gezevičiaus tritaškis suteikė galimybę atsitiesti, bet ir vėl kelios tuščios minutės galėjo stipriai pagerinti varžovų padėtį aikštelėje, bet ir šiems ne viskas taip gerai sekėsi. Nojus Pankratjevas po dviejų taiklių metimų leido jonaviečiams pirmajame kėlinyje perženkti dviženklį skaičių (11:19).

Prasidėjus antrajam ketvirčiui Nedas Rauluševičius tritaškiu  mėgino gerinti situaciją, bet ir vėl kuriam laikui užsirišo varžovų krepšys. Druskininkų komanda susikrovė ir saugesnę persvarą (15:25). Nuo šio epizodo jonaviečiai suaktyvino gynybą ir privertė svečius klysti. Patys labai sėkmingai paliko jau tik minimalią druskininkiečių persvarą, kai iš toli pataikė Šarūnas Dambrauskas ir Matas Baniulis (24:25). Iki kėlinio pabaigos varžovai vėl nutolo, o jau aidint sirenai M. Gezevičiaus dar vienas tolimas metimas suteikė vilties (36:39).

Po didžiosios pertraukos vaizdas aikštelėje ėmė keistis. Vienu metu Jonavos krepšininkai net ir persvėrė rezultatą, bet toliau vyko gan lygus žaidimas, kai pirmavo tai viena, tai – kita komanda. Ne atsitiktinai, po trijų kėlinių ir švieslentė rodė lygų rezultatą (53:53).

O štai ketvirtajame ketvirtyje įvyko mačo lūžis. Tritaškį pataikė Š. Dambrauskas, pagaliau pataikė ir Vytautas Kružikas. Po jo dviejų tolimų metimų beveik pusę kėlinio Sporto centro komanda laimėjo atkarpą net 16:0. Svečiai rankų nenuleido ir ėmė lipti iš tokios gilios žaidybinės duobės. Paskutinę minutę svečiai labai stipriai priartėjo, bet Jonavos krepšininkai sugebėjo ramiai baigti rungtynes ir jas laimėjo rezultatu 73:67 (11:17, 25:22, 17:14, 20:14).

Sporto centro komandai taškus pelnė: N. Pankratjevas – 19 (5 rez. perd., tritaškiai 1/5), Š. Dambrauskas – 18, M. Gezevičius – 11 (tritaškiai 3/5), M. Baniulis – 7, V. Kružikas ir Lukas Piliponis (13 atk. kam.) – po 6, N. Rauluševičius – 3, Vincas Daškevičius – 2, Mantas Milukas – 1.

Kiti B diviziono A grupės rezultatai: KK „Trakai“ – Utenos „Juventus-Užpaliai“ 74:91, Anykščių KKSC-„Elmis“ – „Trakai-Magnus“ 83:95, Švenčionėlių „Rida“ – „Birštonas-Milasta“ 61:94, Kaišiadorių „Savingė“ – „Alytus-SRC“ 96:89.

Šioje grupėje toliau be pralaimėjimų žengia „Juventus-Užpaliai“ (18 pergalių ir 0 pralaimėjimų). Antrąją vietą užima „Birštonas-Milasta“ (17 perg. ir 1 pral.), trečiąją – Jonavos SC (13 perg. ir 5 pral.), ketvirtąją – „Trakai-Magnus (12 perg. ir 3 pral.)...

Vasario 23 d., penktadienį, Jonavos sporto centro komanda turės gan rimtą varžovą. Jonaviečiai žais Trakų sporto bazėje su „Trakai-Magnus“ ekipa (19.30 val.).

KĘSTUTIS PUTELIS