Paskelbtas Krepšinis

Pergalių serija padidinta iki keturių iš eilės

Antradienis, 02 January 2024 10:24 Parašė 

2023-iuosius metus „NOSTRA.lt-RKL“ čempionate labai sėkmingai užbaigė Edvino Zinio treniruojama Jonavos sporto centro komanda. Regionų lygos B diviziono A grupėje rungtyniaujanti Jonavos komanda įsibėgėjo taip, kad varžovams tapo tikru siaubu. Sporto centro ekipa ėmė skaičiuoti vieną pergalę po kitos ir metus baigė laimėdami dar vieną susitikimą.

Sporto centro salėje jonaviečiai rungtyniavo su Vilniaus VKM-NAPC ekipa. Jau pirmoje rungtynių pusėje ėmė ryškėti aikštės šeimininkų pranašumas, nes skirtumas tik didėjo. Sostinės ekipoje iš duobės ėmė traukti jos šios dienos lyderis Mantas Liutkevičius, bet vien jo pastangų neužteko. Jonaviečiai pirmąjį kėlinį laimėjo 25:15, o po dviejų pavyko dar šiek tiek padidinti atotrūkį (41:28).

Sporto centro gretose į pergalę vedė rezultatyvus Šarūno Dambrausko, Vytauto Kružiko, Nojaus Pankratjevo žaidimas. Visgi, po didžiosios pertraukos varžovai surado spragų Jonavos komandos gynyboje ir skirtumas ėmė mažėti. Jonaviečiams užsirišo krepšys ir metimai iš tolimų nuotolių tapo netikslūs. Iš turėtos gan solidesnės persvaros nieko neliko ir po trijų kėlinių Jonavos SC komanda pirmavo jau tik 58:54.

Paskutiniajame kėlinyje jonaviečiams vėl reikėjo ieškoti galimybių susigrąžinti turėtas pozicijas. Jonavos ekipos žaidėjams tai padaryti pavyko ir išlaikę, nors ir nedidelę, persvarą, įstengė laimėti jau ketvirtas rungtynes iš eilės rezultatu 80:73 (25:15, 16:13, 17:26, 22:19).

Sporto centro komandai taškus pelnė: Š. Dambrauskas – 22 (tritaškiai 2/12), V. Kružikas – 18, N. Pankratjevas – 16 (7 rez. perd.), Matas Baniulis – 10, Nedas Rauluševičius – 7, Tadas Žūtautas – 3, Aroldas Bičiužas ir Mantas Miliukas – po 2.

Šioje B diviziono A grupėje toliau sau lygių neturi Utenos „Juventus-Užpaliai“ komanda, kuri savo sąskaitoje turi iškovojusi visas 12 pergalių. Antroje  vietoje žengia „Birštono-Milasta“ ekipa (11 pergalių ir 1 pralaimėjimas). Tuo tarpu po puikios pergalių serijos, Jonavos SC komanda dabar turi 8 pergales ir 4 pralaimėjimus ir užima ketvirtąją vietą.

Sausio 5 d., penktadienį, Sporto centro salėje (Vasario 16-osios g. 1A), Jonavos SC susitiks su Kaišiadorių „Savingė“ ekipa. Rungtynių pradžia 18.00 val.

KĘSTUTIS PUTELIS