Paskelbtas Sportas

Išvyka į Estiją baigėsi dviem pralaimėjimais

Pirmadienis, 11 December 2023 15:07 Parašė 

Tęsiasi 2023-2024 metų Baltijos moterų tinklinio lygos čempionatas ir komandos vėl kibo į eilinius savo susitikimus. Savaitgaly į svečius vyko Jonavos „Aušrinė“ (trenerė Raimonda Strelkauskaitė) tinklininkės. Jonavos ekipa varžėsi Estijoje, kur šeštadienį savo kovas pradėjo Tartu mieste su „TU/Bigbank“ klubu.

Šiame mače Jonavos komanda jau galėjo pasidžiaugti savo sudėtyje turėdamos ne tik Jekateriną Kovalskają ir Danielę Kvedaraitę, bet ir neseniai prie komandos žaidimo vėl prisijungusią Akvilę Sebežiovą. Tartu mieste Jonavos tinklininkės tikrai kovojo ir epizodais demonstravo tikrai puikų žaidimą, bet šiame sezone pergalės ateina labai sunkiai.

Nuo susitikimo pradžios iniciatyvą iš karto perėmė aikštelės šeimininkės ir susikrovė nedidelę persvarą. Aišku, Jonavos komanda ieškojo galimybių priartėti gerindamos žaidimą, bet pakreipti situacijos pirmajame sete nepavyko (20:25).

Antrojo seto pradžia buvo panaši, nes jonavietėms vėl teko vyti varžoves (4:10). „Aušrinė“ ekipos lyderės pelnė taškus reikiamu momentu, rezultatyvią ataką pridėjo A. Sebežiova ir atsilikimas sumažėjo iki 18:20. Jonavos komandai pritrūko ir sėkmės, nes lūžio taip ir neįvyko. Jonavos ekipa pralaimėjo ir antrąjį setą (22:25). Atrodo, taip nedaug trūko.

„Aušrinė“ tinklininkės nuo trečiojo seto pradžios mėgino pakreipti įvykių eigą (4:3), bet estės labai greitai vėl sugrąžino joms sėkmingą žaidimą (10:17). Agnės Šaparauskaitės sėkminga atkarpą suteikė vilčių dar vieką nukelti į ketvirtąjį setą, bet pasirodo jo neprireikė. Varžovės po pertraukėlės užbaigė šį mačą. „Aušrinė“ patyrė nesėkmę rezultatu 0:3 (20:25, 22:25, 18:25).

„Aušrinė“ ekipai taškus pelnė: Danielė Kvedaraitė – 8, Greta Mikoliūnaitė – 6, Emilija Barkauskaitė, Jekaterina Kovalskaja ir Emilija Želvytė – po 5, Iryna Jakutavičienė – 4, Jessica Angounou – 3, Akvilė Sebežiova ir Agnė Šaparauskaitė – po 2.

Pastaruoju metu Jonavos moterų komanda „Aušrinė“ neranda savojo žaidimo. Aišku, lyginant su praėjusiu sezonu, komandos  sudėtis atjaunėjo ir sunku dar rasti bendrą kalbą su jau patyrusiomis žaidėjomis. Išvyka į Estiją jonavietėms baigėsi dar viena nesėkme. Sekmadienį „Aušrinė“ rungtyniavo Taline su „TalTech“ klubu, kuris šiemet žaidžia daugiau nei užtikrintai ir jau iškovojo net 11 pergalių iš eilės.

Jau nuo mačo pradžios Talino tinklininkės iš karto ėmė dominuoti aikštelėje ir rinkti taškus. Tuo tarpu Jonavos žaidėjos dar pirmajame sete žaidė labai banguotai. Atsilikdamos 7:14, jonavietės primetė estėms savo žaidimą ir atsilikimas ėmė tirpti (12:15). Po pertraukėlės šeimininkės vėl susigrąžino turėtas aukštumas (13:20). Nors „Aušrinė“ žaidėjos dar kartą sumažino atsilikimą (16:21, bet daugiau varžovės jau nebeleido jonavietėms  pelnyti taškų (16:25).

Antrąjį setą „Aušrinė“ pradėjo daug sėkmingiau ir atsilikimas buvo labai nežymus (6:8, 13:15), tačiau besibaigiant šiam setui estės vėl ėmė demonstruoti lyderišką žaidimą (19:25).

Trečiasis setas tapo lemiamu. Jonavos tinklininkės priėmė iššūkį ir dar rimčiau varžovėms kibo į atlapus. Ne kartą rezultatas buvo lygus (8:8, 11:11, 17:17). Nedaug trūko, kad viskas nusikeltų į ketvirtąjį setą. Jonavos ekipa atsiliko 20:22, bet dar kelio klaidos nulėmė nesėkmę ne tik sete (20:25), bet ir susitikime (0:3).

Jonavos „Aušrinė“ tarp dešimties komandų toliau užima devintąją vietą.

Gruodžio 16 d., šeštadienį, „Aušrinė“ savo rungtynes žais Lietuvos „TEIDA“ moterų tinklinio čempionate ir tądien sporto centro salėje (Vasario 16-osios g. 1A) susitiks su Vilniaus Universitetas ekipa. Rungtynių pradžia 17.00 val.

KĘSTUTIS PUTELIS