Paskelbtas Sportas

Šturmavo karalių tvirtoves

Trečiadienis, 06 December 2023 10:25 Parašė 

Būrys 64 langelių mėgėjų šeštadienį vėl rinkosi į Grigorijaus Kanovičiaus viešąją biblioteką. Čia vyko miesto šachmatininkų pirmenybės, sutraukusios 17 galvočių.

Vienai partijai sužaisti kiekvienam buvo skiriama 15 minučių, pridedant po 5 sekundes už kiekvieną padarytą ėjimą. Kai kam atrodė, kad laiko bus marios, kai kas, deja, ilgiau gilinosi į pastebimus variantus ir patekdavo į negailestingą ceitnotą. O pasibaigus laikui – pralaimėjimas, nors ir padėtis laimėtina. Vis dėlto, anot, renginio organizatoriaus ir „Aido“ draugijos vadovo Vytauto Andriulaičio, klasikiniai šachmatai – jau beveik užmarštyje, jais atsakingiausiose varžybose žaidžia didmeistriai, o mėgėjams šis žaidimas dabar tampa tiesiog greitos orientacijos sportu, laisvalaikio pramoga. Jonaviečiams taip pat tenka susitaikyti su naujomis taisyklėmis, išmokti valdyti tau skiriamą laiką.

Po kelių partijų jau aiškėjo lyderiai – Jonas Venckas, Valerijus Krugliakovas, Danielius Abukavičius, Aleksandras Loginovas, Andrius Kupčiūnas, kiti. Dar po kelių dvikovų du paskutiniai dėl blogesnio koeficiento atsiliko, ir medaliai buvo įteikti trims pirmiesiems, o čempiono taurė atiteko ilgamečiui rajono, ir ne tik rajono, renginių dalyviui J. Venckui. Jo sąskaitoje – 6 taškai iš 7 galimų. Moterų ketveriukėje tiksliausiai mediniais žirgais šokinėjo Regina Barakūnienė – 4 taškai, jai – gražuolė taurė. Jaunuolių grupėje ryžtingai medinius karalius atakavo Tadas Anusevič, tad vaikinui pelnytai irgi įteikta taurė.

Kitas turnyras bibliotekoje įvyks gruodžio 16 dieną. Žaidėjai tikisi jame sukurti ne vieną kalėdinę kombinaciją.

Marius Glinskas