Paskelbtas Rajono naujienos

Venecijos kaime – paruošiamieji darbai pramonės parko statyboms

Ketvirtadienis, 07 December 2023 15:03 Parašė 

Jonavos rajono savivaldybė Venecijos kaime ruošia 43 ha sklypą, kuriame bus kuriamas Jonavos pramonės parkas.

Šiandien teritorija ruošiama būsimiems darbams, kurie vyks ateinančiais metais. Tikimasi, kad 2024 pabaigoje arba 2025-ųjų pradžioje čia prasidės verslo gamybos patalpų statybos.

„Siūloma plėtoti pramoninė teritorija yra pakankami didelė, todėl skaičiuojame, kad ilgalaikis tiesioginių užsienio investicijų į ją pritraukimas gali siekti iki 200 mln. eurų bei sukurti iki 300 naujų darbo vietų“, - sako Jonavos rajono meras Mindaugas Sinkevičius.

Jonavos pramonės parkas kuriamas verslui patogioje vietoje, šalia AB „Achema“ pramoninės zonos. Sklypas yra netoli magistralinio kelio A6, ribojasi su krašto keliu, šalia yra geležinkelis, vystoma Lietuvos ir NATO sąjungininkų kariams skirta infrastruktūra.

Šioje pramonės teritorijoje įsikūrusias darbo vietas jonaviečiai pasieks per 10-15 min., o per valandą į darbus galės atvykti Kėdainių, Ukmergės, Elektrėnų ir kitų regionų gyventojai.

Vilniaus ir Kauno oro uostai taip pat pakankamai arti – juos galima pasiekti per mažiau nei 2 val. Iki Klaipėdos jūrų uosto susiekimas gali vyki geležinkeliu ir keliais.

Ekonomikos ir inovacijų ministerija Jonavos pramonės parko statybai planuoja skirti 8,6 mln. eurų Europos Sąjungos paramos lėšų.