Paskelbtas Rajono naujienos

Liepių bendruomenė kuria kvapią laisvalaikio erdvę

Antradienis, 28 November 2023 12:07 Parašė 

Bukonių seniūnijoje, Liepių kaime atnaujinta vietos gyventojų pamėgta susibūrimų vieta – parkas ir liepų alėja, kurioje vasarą skleisis saldus liepžiedžių kvapas.

Atnaujintoje erdvėje pasodinta daugiau medžių, įrengti pasivaikščiojimo takai, suoliukai, pastatytas lauko kupolas.

„Liepų alėja Liepiuose“ yra šių metų dalyvaujamojo biudžeto idėja nugalėtoja – mažasis projektas Jonavos rajone, kurio įgyvendinimui skirta 25 tūkst. eurų.

Pirmadienį parką simboliškai atidarė vietos gyventojai, Bukonių seniūnijos seniūnas Arturas Narkevičius ir rajono savivaldybės vicemerė Birutė Gailienė.

Projektą įgyvendinusi Liepių bendruomenė kartu su seniūnu planuoja tęsti parko sutvarkymo darbus ir ateityje šioje vietoje sukurti ne tik vietos gyventojams, bet ir turistams patrauklią lankomą erdvę.

„Šis projektas parodė, kiek daug gali pasiekti susivienijusi bendruomenė. Ir nors tai tik pati pradžia, mes savo darbus tęsime ir parką plėtosime. Norime, kad gyventojai Liepiuose galėtų praleisti laisvalaikį gražiai sutvarkytoje aplinkoje, pailsėti, pasivaikščioti, pasportuoti, užsiimti įvairiomis veiklomis“, - sako Bukonių seniūnas A. Narkevičius.

Liepių kaimas yra antra pagal dydį Bukonių seniūnijos gyvenvietė, turinti apie 500 gyventojų. Kaimas įsikūręs netoli Jonavos, todėl čia įsigyja namus ir kuriasi jaunos šeimos su mažamečiais vaikais.