Paskelbtas Aktualijos

Kaip vyksta valymas po statybų?

Penktadienis, 01 September 2023 15:15 Parašė 

Įdomu, kas yra valymas po statybų? Valymas po statybų arba kitaip postatybinis valymas - tai valymas, kurį galite atlikti jūs arba statybų bendrovė, kurią pasamdėte atlikti darbus, kai statybos darbai jau baigti. Vis dėlto jums gali kilti klausimas, kas yra valymas po statybų? Tai svarbi visų statybos projektų dalis, nes be valymo po statybų pamatysite, kad po statybos projekto dar kurį laiką bus didelė netvarka.

Valymo procesas

Valymas po statybų reiškia valymą, kuris atliekamas iškart po to, kai statybos projektas galutinai užbaigiamas. Nė vienas statybos projektas nėra visiškai užbaigtas, kol nebaigtas valymas po statybos darbų, nes statybos projektas gali atrodyti ne geriausiai, jei valymas nėra iki galo atliktas.

Šis valymas paprastai yra nuodugnus statybos vietos šveitimas, sienų plovimas, šlavimas, langų valymas ir bet kokių kitų statybos projekto dalių, kurias reikia išvalyti, valymas. Šio valymo atlikimas padeda užtikrinti, kad pastatas bus visiškai išvaizdus statybos projektą užsakiusiam klientui.

Paprastai statybininkų brigada atlieka valymą po statybos projekto užbaigimo, tačiau kartais valymą galite atlikti patys. Taip gali būti dėl to, kad stengiatės sutaupyti pinigų arba galbūt tai buvo statybos projektas, kurio ėmėtės patys.

Be to, daugeliui statybos projektų taip pat reikės dezinfekavimo paslaugų, kad būtų pašalintos dulkės ir šiukšlės, galinčios platinti mikrobus ir virusus. Visa tai labai svarbu žinoti ir į tai reikėtų atsižvelgti.

Kokie veiksmai atliekami valant po statybų?

Valymas po statybų susideda iš daugelio dalių, ir visi šie veiksmai yra būtini siekiant užtikrinti, kad statybos projektas būtų užbaigtas tinkamai. Svarbu, kad nė vienas iš jų nebūtų praleistas. Priešingu atveju statybos projektas gali netenkinti užsakovo, kuris paprašė jį atlikti.

Valymo etapai

Pirmasis valymo po statybų žingsnis - užtikrinti, kad ant sienų neliktų jokių nešvarumų, dėmių ir kitų nepageidaujamų žymių.

Visus langus, langų rėmus ir durų staktas taip pat reikėtų nuvalyti elektriniu plovikliu ir kruopščiai išvalyti.

Reikėtų patikrinti visą projektą ir įsitikinti, kad nuo langų, sienų ir kitų įvairių vietų pašalintos visos plastikinės medžiagos ir lipdukai.

Toliau turėtų būti atliktas dvigubas dulkių valymas. Tai reiškia, kad pirmiausia reikėtų sausai nuvalyti dulkes nuo šviestuvų, ventiliatorių ir net lubų. Po to dulkes reikia valyti drėgnuoju būdu.

Kitas žingsnis, kurį reikėtų atlikti, yra apdailos valymas. Tai reiškia, kad reikia nuvalyti visas apdailos detales ir įsitikinti, kad jos yra švarios nuo dulkių ir nešvarumų.

Po apdailos valymo reikėtų išsiurbti visas kilimines grindis.

Jei statybų projekte kiliminės dangos nėra, dulkių siurbimą galite pakeisti šlavimu.

Atlikus visus šiuos veiksmus, kitas - slenksčių ir kitų statybų projekto durų angų valymas.

Kitas žingsnis, kurį reikia atlikti, - kruopščiai išvalyti visus prietaisus. Tai reiškia, kad jie turi būti išvalyti iš išorės ir vidaus, kad ant jų neliktų dulkių.

Reikės atsikratyti visų statybų projekte esančių šiukšlių ar nuolaužų, pašalinant visas svarbias problemines vietas, kurios bus valomos po statybų. Tam gali prireikti samdyti įmonę šiukšlių išvežimo paslaugoms teikti, todėl nemanykite, kad turite imtis to patys!

Turėsite atlikti galutinį patikrinimą, kad įsitikintumėte, jog laikomasi visų saugumo reikalavimų ir kad nereikia atlikti baigiamojo valymo.