Paskelbtas Laisvalaikis

Patikimi būdai, kaip išsirinkti kvepalus

Pirmadienis, 12 June 2023 15:28 Parašė 

Kvepalai - nematomas žmogaus rūbas. Ypač tai tinka moterims. Kiekvienas mūsų, net ir pasikvėpinęs tais pačiais kvepalais,  kvepiame  skirtingai.  Taip yra todėl, jog kiekvieno žmogaus oda turi savo kvapą, tad ir tandemas su kvepalais duoda skirtingą rezultatą. Visgi,  patarimai, kaip išsirinkti kvepalus galioja visiems vienodi. be abejonės, yra tam tikrų individualių niuansų, bet pagrindinė esmė ta pati. 

Nesižavėkite pigiais kvepalais

Jeigu neturite savo mėgstamų kvepalų ir esate rimtai nusiteikę rasti savo aromatą, iš karto pradėkite nuo gerai žinomų prekės ženklų. Pigūs ir nekokybiški kvepalai po pirmo pauostymo gali pasirodyti ir  visai patrauklūs, bet vėliau, patikėkite, teks nusivilti. O ir pigiais kvepalais besikvėpinančio žmogaus reputacija jums visai nereikalinga. Savo produkciją ištobulinę kvepalų gamintojai savo gaminius paverčia tikrais šedevrais. Be to, tokie kvepalai ilgai išlaiko savo aromatą. Sakykim, ALHambra produkcija. Šių parfumerijos gaminių šleifas driekiasi taip viliojančiai, jog juos išbandę dažnai sulaukia klausimo, kokiais gi tokiais skaniais kvepalais jie kvėpinasi. Taigi, nepagailėkite investicijų į savo kvapų pasaulį ir tai jums atsipirks su kaupu. 

Kaip išsirinkti kvepalus internetu?

Patikėkite, tai įmanoma. Vienas svarbiausių kriterijų - aromatų natos. Paprastai kvepaluose esanti aromatų kombinacija pateikiama, kaip piramidė. Ją sudaro viršutinės, vidurinės ir pagrindo natos. Vos užpurškę kvepalų, pajusite viršutines natas. Nors jas jusite nuo kelių minučių iki pusės valandos, tai bus stipriausias  įspūdis apie kvepalus.  Dažniausiai šis kvapas lengvas citrusinių vaisių, žolės, bergamotės, kedro, levandos, gardenijos, cinamono ar gvazdikėlio. 

Viršutinės natos palaipsniui pereina į vidurines natas. Jos išsilaiko kelias valandas ir yra gana sunkios ir intensyvios. Dažniausiai naudojami levandų, rožių, jazminų, gvazdikėlių ar kvapiosios kanangos kvapai.

Galiausiai, piramidės pagrindas. Šios natos ant odos išlieka ilgiausiai. Pagrindo natos tarsi užtvirtina aromatą ir pristabdo greitą viršutinių ir vidurinių aromato natų sklidimą. Tai dažniausiai būna ambra, muskusas, santalas, vanilė.

Tikriausiai kyla klausimas - tai kurios natos svarbiausios, leidžiančios žinoti, kokius kvepalus pasirinkti? Atsakome - vidurinės natos. Jos yra kvepalų šerdis. Toks kvepalų pasirinkimas gali būti labai smagus nuotykis, o jeigu, kaip minėjome, pasirinksite gerai žinomą prekės ženklą, egzistuoja labai maža tikimybė, jog nusivilsite.