Paskelbtas Futbolas

Kovingą charakterį parodžiusi „Lietava“ rungtynių pabaigoje išplėšė lygiąsias

Ketvirtadienis, 04 August 2016 16:17 Parašė 

Antras iš eilės pelnytas Tado Eliošiaus įvartis ir kovingas Jonavos „Lietavos“ charakteris padėjo „SMScredit.lt A lygos“ XX ture išplėšti tašką rungtynėse su „Trakais“. Po itin atkaklios kovos mačas Jonavoje baigėsi lygiosiomis 1:1 (0:1).

Pirmas dešimt minučių vyko atkakli ir lygiavertė kova aikštės viduryje, kol pirmą pavojingą progą sukūrė aikštės šeimininkai. 13 min. kamuolį gavęs Td. Eliošius atliko stiprų smūgį, tačiau „Trakų“ vartininkas Ignas Plūkas jį sėkmingai atrėmė. Nors aktyvesni buvo Jonavos futbolininkai, visgi pirmieji pasižymėjo svečiai iš Trakų. 28 min. Nerijus Valskis įsiveržė į baudos aikštelę, ten teisėjas fiksavo pražangą gynėjui Valdemar Borovskij ir paskyrė 11 m baudinį. Jį stojo realizuoti pats N. Valskis, tačiau „Lietavos“ vartininkas Dmytro Babenko jį atmušė. Visgi kamuolys atšoko ką tik smūgiavusiam „Trakų“ saugui, kuris pelnė pirmąjį varžybų įvartį. Po jo „Lietava“ stengėsi išlyginti rezultatą, surengė kelias atakas, „Trakų“ gynybą po sumaišties bandė įveikti Edgaras Žarskis, galva smūgiavo Marius Ganusauskas, tačiau aikštę po pirmojo kėlinio namų šeimininkai turėjo palikti esant rezultatui 0:1.

Antrą kėlinį „Lietava“ pradėjo dideliu tempu, toliau atakavo, vėl aktyvus buvo puolėjo pozicijose žaidęs Td. Eliošius. 56 min. po gražaus Juliaus Aleksandravičiaus reido kraštu gerą šansą pasižymėti turėjo M. Ganusauskas, tačiau žaidėjas kamuolio nepasiekė. 72 min. po baudos smūgio iš kelių metrų smūgiavo antrame kėlinyje pasirodęs Rokas Krušnauskas, tačiau kamuolys atsimušė į skersinį, o galiausiai teisėjas puolėjui fiksavo žaidimą iš nuošalės. Likus 20 min. „Lietava“ tiesiog užgulė „Trakų“ vartus, baudos aikštelėje sustabdytas R. Krušnauskas prašė 11 m baudinio, tačiau teisėjas pražangos neįžvelgė. Likus žaisti 5 min. iki kėlinio pabaigos jonaviečiai įgijo kiekybinę persvarą, kai po itin pavojingos ir grubios pražangos prieš R. Krušnauską iš aikštės buvo pašalintas „Trakų“ gynėjas Georgios Pelagias. Lietavos spaudimas dar labiau sustiprėjo, o varžovai tik gynėsi. Ir pagaliau jau per pridėtą teisėjo laiką „Lietava“ sulaukė savo šanso. Prie baudos aikštelės linijos neleistinai buvo nugriautas J. Aleksandravičius, realizuoti baudos smūgio stojo Tv. Eliošius, o į priešingą aikštelės pusę lyginti rezultato perbėgo net D. Babenko. Po puikaus Tautvydo perdavimo kamuolį dideliam Jonavos klubo gerbėjų džiaugsmui sėkmingai į vartus pasiuntė jo brolis Tadas. Iškart po įvarčio nuskambėjo teisėjo švilpukas, po kurio užfiksuotos kovingos lygiosios 1:1.

„Lietavos“ vyr. treneris Robertas Poškus dėkojo savo žaidėjams už kovą iki galo ir teigė, kad jo komanda buvo verta pergalės. „Manau, mes šiandien buvome verti trijų taškų. Pirmame kėlinyje skirtas 11 m baudinys, mano nuomone, buvo abejotinas, o be šio epizodo „Trakai“ per abu kėlinius daugiau nieko nesukūrė. Antrame kėlinyje mes visiškai dominavome, atlikome keitimus, po kurių dar labiau užgulėme vartus ir įmušėme pelnytą įvartį. Mane maloniai nustebino galva įmušęs Tadas. Jis taip beveik nežaidžia. Iš tiesų noriu padėkoti vyrams už nusiteikimą, už kovą ir didžiulį norą laimėti“, – kovingai pelnytu tašku džiaugėsi R. Poškus.

Antrą iš eilės ir trečią apskritai įvartį pelnęs Td. Eliošius teigė, kad lemiamam spurtui komandą įkvėpė gerbėjų palaikymas. „Pirmame kėlinyje viską nulėmė 11 m baudinys. V. Borovskij sakė, kad mušė į kamuolį, o N. Valskis neišsilaikė ant kojų. Šis epizodas šiek tiek mus išbalansavo, bet pavyko atsigauti ir toliau atakavome. Antrame kėlinyje atrodėme daug geriau ir nusipelnėme taško. Jei būtų šypsojusis sėkmė, galėjome ir išplėšti pergalę, nes aš pats turėjau progą dar prieš pasižymint „Trakams“. Apskritai visų rungtynių metu susikūrėme keletą pusprogių. Ačiū mūsų žiūrovams už nuostabų palaikymą rungtynių pabaigoje. Vien dėl jų nesinorėjo nuleisti rankų ir už tai mums buvo atlyginta. Man ypač smagu įmušti stebint saviems sirgaliams. Nežinau, ar Tautvydas mane matė, bet aš buvau paliktas vienas prie vartų, brolis atliko labai gerą perdavimą, o man tereikėjo pasiųsti kamuolį į vartus“, – kalbėjo Td. Eliošius.

Po šių rungtynių „Trakai“ (40 taškų) yra antroje „SMScredit.lt A lygos“ vietoje, „Lietava“ (18 taškų) tebėra šeštoje. Kitame XX turo mače Jonavos klubo lentelės kaimynai Kauno „Stumbras“ (19 taškų) ir Utenos „Utenis“ (13 taškų) sužaidė nulinėmis lygiosiomis, o turą rytoj pabaigs „Kauno Žalgirio“ ir Marijampolės „Sūduvos“ rungtynės.

„Lietavos“ startinė sudėtis: D. Babenko, J. Aleksandravičius, E. Žarskis, M. Dūda, V. Borovskij, A. Rocys (nuo 77 min. – L. Stonkus), T. Salamanavičius, D. Galkevičius, Tv. Eliošius, M. Ganusauskas (nuo 60 min. – R. Krušnauskas) ir Td. Eliošius.

fklietava.lt informacija