Paskelbtas Miesto naujienos

Lietuviška kalakutiena Jonavoje – sveikesnis požiūris į gyvenimą

Trečiadienis, 30 January 2019 16:25 Parašė 

Jau ir Jonavoje kiekvienas gali mėgautis gausiu kalakutienos gaminių ir šviežios mėsos produktų asortimentu firminėje parduotuvėje „Arvi kalakutai“, kuri duris atvėrė praeitų metų rudenį Žeimių g. 26A įkurtame prekybos centre „Norfa“. Visgi ne visi susimąsto, kad kalakutienai būdingos ne tik geros kulinarinės savybės, bet ir nemaža nauda žmogaus sveikatai. Išsamiau apie tai papasakoti paprašėme įmonės „Arvi kalakutai“ viešųjų ryšių koordinatorę Sonatą Volskytę.

– Trumpai pristatykite savo įmonės veiklą. Ar kalakutiena – paklausi mėsos rūšis Lietuvoje?

–  „Arvi kalakutai“ – tai vienintelė Baltijos šalyse specializuota kalakutų skerdimo ir jų mėsos perdirbimo įmonė, pradėjusi veiklą 2004 m. Dar visai neseniai kalakutiena Lietuvoje buvo laikoma egzotišku mėsos produktu, tačiau šiandieną kalakutienos suvartojimo skaičius išaugo dešimteriopai, o „Arvi kalakutų“ produkcija užima didžiausią dalį Lietuvos kalakutienos rinkoje. Įmonė nuo 2004 m. pagamino produkcijos iš daugiau nei 5 mln. kalakutų.

– Kokia yra kalakutienos cheminė sudėtis ir biologinė vertė?

– Kalakutiena – ypač vertinga ir sveika mėsa, kurios kokybė yra svarbiausias įmonės „Arvi kalakutai“ tikslas. Kalakutienoje gausu baltymų, aminorūgščių, B grupės vitaminų, fosforo ir magnio makroelementų, cinko ir geležies mikroelementų. Tai – lengvai virškinama mėsa, kurioje yra mažai cholesterolio.

– Kuo naudingos žmogaus organizmui šios sudėtinės kalukutienos dalys? Ar jos galėtų patenkinti subalansuotos mitybos poreikius?

– Kalakutiena itin tinka savo grakščiomis kūno linijomis besirūpinantiems žmonėms, subalansuotai vaikų ir dietinei suaugusiųjų mitybai. Kadangi kalakutienoje yra mažai kalorijų ir daug baltymų, ši mėsa padeda numesti svorio. Daug baltymų turintis maistas sumažina grelino – alkio hormono – koncentraciją organizme. Baltymai taip pat gerina metabolizmą ir mažina suvartojamų kalorijų kiekį, be to, kalakutienoje randama daug seleno, kuris naudingas net tik metabolizmo procesams, bet ir gerina imunitetą, atlieka antioksidacinę funkciją, t. y. saugo organizmą nuo laisvųjų radikalų žalos ir uždegimų. Iš visų mėsos rūšių kalakutiena priskiriama prie mažiausiai galinčių sukelti alerginę reakciją produktų.

– Kaip įmonėje „Arvi kalakutai“ užtikrinama mėsos produktų kokybė?

– Kad laiduotų galimybę vartotojams pasirinkti tik optimalios kokybės mėsos gaminius, „Arvi kalakutai“ bendradarbiauja su ūkininkais Irmantu Grigu ir Vytautu Ilevičiumi, kurie sukaupė unikalios patirties kalakutų auginimo srityje. Jų ūkiuose paukščiai auga ilgai, ekologiškoje aplinkoje – miškų apsuptyje, kur nėra nei pramonės, nei automagistralių. Šiandieną „Arvi kalakutų“ asortimentą sudaro daugiau nei 100 įvairiausių kalakutienos gaminių, kurie nuolat įvertinami aukščiausiais apdovanojimais ne tik Lietuvos, bet ir tarptautinėse parodose. Todėl džiugu, kad ne vienoje šalyje aukščiausių įvertinimų pelnę ir dideliu maistingumu pasižymintys „Arvi kalakutų“ mėsos produktai tapo traukos centru ir Jonavos pirkėjams.

– Dėkojame už pokalbį.

Kalbėjosi Petras SUBAČIUS

ARVIkalakutai skrajute

Parsisiųskite šią skrajutę, atsispausdinkite ir gaukite 20 proc. nuolaidą!