Paskelbtas Miesto naujienos

Varguoliai gėrė kavą ir ragavo lavašų

Trečiadienis, 21 November 2018 12:04 Parašė 

Jonavos dekanato CARITAS pirmadienį miesto varguolius pakvietė paminėti Vargšų dieną. Trys dešimtys žmonių, išlindę iš savo „butų“ sąvartyne, paupyje ar Nakvynės namų kambarių, tą dieną kirto makaronų košę su dešrelėmis, kapojo sumuštinius su dešra, kirto egzotiškąjį lavašą, užsigerdami tikra juoda kava.

CARITAS valgiais apkrautus stalus, pastatytus Rambyno gatvėje ant sandėlių rampos, pašventino klebonas Virginijus Birjotas, čia pat, dėkodama akcijos sumanytojams už pasidalijimo galimybę, savo ne itin turtingą ir sočią vaikystę prisiminė Savivaldybės Tarybos narė Birutė Gailienė. Varguoliai spaudė visiems rankas, dėkojo Dievuliui ir valdžiai, kad jų visai dar neužmiršo, ne vienas išdrįso papasakoti ir savo asmeninę istoriją, atvedusią jį iki patiltės ar konteinerio. Pavyzdžiui, Marius, nuteistas už žmogžudystę, „atpylė“ septynis metus sustiprinto rėžimo kalėjime, bet nepalūžo, tarnavo ten zakristijonu. Šiandien 40-metis vyras negauna darbo ir mano, kad didžiausios bausmės jis jau sulaukė – sulaužė savo gyvenimą.

CARITAS pirmininkė Stanislava Daubarienė pastebėjo, kad tądien pusryčiavo daugiausia vyrai. Kur pasidėjo moterys? Gal jos labiau jaučia gėdą, o gal jos bent minimaliai pačios sugeba pasigaminti maisto.

Kitą kartą miesto varguoliai prie bendro stalo susitiks antrąją Kalėdų dieną. Manoma, kad CARITAS aktyvistai tądien varguoliams atneš ir numegztų pirštinių, kojinių.

Milda Užkurytė

Gyčio Ramanausko nuotr.