Paskelbtas Futbolas

Taškas sostinėje garantavo antrąją vietą regione

Pirmadienis, 17 September 2018 16:16 Parašė 

2018 metų Lietuvos futbolo federacijos (LFF) senjorų (35+) čempionato Aukštaitijos regione savo kovas jau baigė Jonavos „Klevo“ futbolininkai. Jonavos senjorai sužaidė paskutiniąsias rungtynes, po kurių paaiškėjo galutinė vieta šiame regione.

Jonaviečiai vyko į Vilnių, kur varžėsi su „Prelegentų“ vienuolike, kuri taip pat pretendavo užimti aukštą poziciją tarp aukštaičių. Nors pirmenybėse liko nesužaistos dar vienos rungtynės, tačiau visų užimtos vietos jau aiškios. Mačas su vilniečiais buvo dvikova dėl antrosios pozicijos, nes Alytaus senjorai savo žaidimui užtikrintai keliavo link regiono nugalėtojų vardų. Tuo tarpu sostinės futbolo senjorai metė visas savo buvusių profesionalių futbolininkų pajėgas.

Jau pačioje rungtynių pradžioje nacionalinės rinktinės vyr. treneris Edgaras Jankauskas realizavo baudinį ir aikštelės šeimininkai išsiveržė į priekį. Tačiau, nors šiame susitikime „Klevo“ futbolininkai sukūrė nedaug progų įvarčiams pasiekti, bet jų realizacija tapo vos ne šimtaprocentine. 21 min. varžovus pradėti žaidimą iš aikštės centro privertė Ruslanas Fiodorovas, o 29 min. priekyje jau buvo Jonavos senjorai. Tuo metu įspūdingą ataką surengė jonaviečiai, kurių atako smaigalyje įkart atsidūrė Denisas Šichranovas.

„Klevui“ pirmaujant 2:1, sostinės futbolininkai dar pirmajame kėlinyje sukilo į lemiamą šturmą ir jiems tai daryti sekėsi. 32 min. rezultatas buvo išlygintas, o jau paskutinėmis kėlinio sekundėmis dar kartą pasižymėjo E. Jankauskas ir šis įvartis „į rūbinę“ Jonavos senjorams tapo deficitiniu (2:3).

Po pertraukos iš karto „Klevo“ futbolininkai surengė dar vieną retą, bet rezultatyvią ataką. Ją tiksliu smūgiu užbaigė komandos treneris Virginijus Nutautas. Nors iki mačo pabaigos buvo dar labai daug laiko, bet nei vienai ekipai nepavyko pasižymėti. Įvarčio labai reikėjo vilniečiams, kurių persvara tapo akivaizdžia. Visgi, pasiaukojantis Jonavos futbolininkų žaidimas atnešė rezultatyvias lygiąsias (3:3) bei antrąją poziciją šiame regione.

Kitose rungtynėse komandos išsidėliojo galutines vietas, kai Alytaus „Dainavos senjorai“ namuose 6:1 sutriuškino Ukmergės „Vienybę“, o Kauno „Virpstas“ 7:1 nepasigailėjo Panevėžio „Ekrano senjorų“. Pirmenybėse liko nesužaistos vienerios rungtynės tarp „Prelegentų“ ir Kėdainių „Nevėžio“, tačiau vilniečiams esamos trečiosios vietos jau rezultatas nepakeis, o kėdainiškiai pergalės atveju gali pakilti tik į penktąją poziciją, kuri vietos finaliniame etape, negarantuoja.

Po šių rungtynių turnyrinė lentelė atrodo taip (vieta, komandos, rungtynių skaičius, pergalės, lygiosios, pralaimėjimai, įmušti-praleisti įvarčiai, taškai):

1 Dainavos senjorai 12 9 1 2 44-17 28
2 Klevas 12 8 1 3 33-16 25
3 Prelegentai 11 7 1 3 34-30 22
4 Virpstas 12 6 1 5 37-27 19
5 Ekrano senjorai 12 3 2 7 25-37 11
6 Nevėžis 11 3 1 7 18-34 10
7 Vienybė 12 1 1 10 12-41 4

Rezultatyviausiai pirmenybėse rungtyniauja Martynas Biržinis („Dainavos senjorai“), pelnęs net 17, Edgaras Jankauskas („Prelegentai“) ir Denisas Šichranovas („Klevas“) – po 12, Virginijus Miknevičius („Dainavos senjorai“) – 11 įvarčių.

Vakarų regione rungtyniauja 6 komandos, iš kurių keturios geriausios pateks į atkrintamąsias varžybas su keturiomis geriausiomis Aukštaitijos regiono komandomis. Vakarų regione susitikimai vyks visą rugsėjį, o atkrintamosios prasidės spalio mėnesį.