Paskelbtas Futbolas

Prieš dzūkus - kluptelėjimas

Pirmadienis, 03 September 2018 08:51 Parašė 

Lietuvos futbolo federacijos (LFF) senjorų čempionato Aukštaitijos regione į pabaigą artėja čempionatas, kuriame rungtyniauja 7 komandos. Vienvaldžiu regiono lyderiu buvo Jonavos „Klevas“, kuris išliko ir po trečiadienio rungtynių, bet savo situaciją turnyrinėje lentelėje sukomplikavo.

Jonaviečiai KKSC stadiono centrinėje aikštelėje susitiko su Alytaus „Dainavos senjorai“ ekipa, kuri kaip „Klevas“ ir Vilniaus „Prelegentai“, yra realūs kandidatai tapti pirmenybių nugalėtojais.

Jonavos futbolo senjorams tikrai buvo ne jų diena. Nuo susitikimo pradžios jonaviečiai ėmė dominuoti aikštelėje bei sukūrė ne vieną progą pasižymėti. Smūgiais į varžovų vartus pasižymėjo Virginijus Nutautas, Denisas Šichranovas, Marius Ladauskas, tačiau jiems pritrūko tikslumo. Kaip dažnai būna futbole, neišnaudojai progų, pats praleisi. Taip atsitiko ir šiose rungtynėse. Svečiai greitos atakos metu pasinaudojo gynėjų spraga baudos aikštelėje ir Alytaus ekipos futbolininkas iš arti nuginklavo Irmanto Kovalenkos saugomus vartus.

Po praleisto įvarčio jonaviečiai rankų nenuleido ir toliau turėjo pranašumą, bet atsitiko blogiausias scenarijus. Paskutinėmis pirmojo kėlinio akimirkomis alytiškiai įmušė antrąjį, o prasidėjus antrajai žaidimo pusei – ir trečiąjį įvartį. Mačo likimas buvo aiškus. „Klevo“ futbolininkai nenorėjo susitaikyti su esama situacija ir Ruslanas Fiodorovas tolimu galingu ir neatremiamu smūgiu sugrąžino Jonavos komandai viltį. Visgi, „Dainavos senjorai“ pelnė ir ketvirtąjį įvartį.

Susitikimo pabaigoje buvo tik tokia paguoda, kad D. Šichranovas pats uždirbtą 11 m baudinį realizavo ir leido varžovams nusileisti ne tokiu jau „baisiu“ rezultatu. Pralaimėta 2:4.

Kitose rungtynėse Ukmergės „Vienybė“ 0:1 nusileido Kėdainių „Nevėžiui“, o Vilniaus „Prelegentai“ 3:2 palaužė Panevėžio „Ekrano senjoru“.

Po šių rungtynių turnyrinė lentelė atrodo taip (vieta, komandos, rungtynių skaičius, pergalės, lygiosios, pralaimėjimai, įmušti-praleisti įvarčiai, taškai):

1 Klevas 11 8 0 3 30-13 24
2 Dainavos senjorai 9 7 1 1 32-9 22
3 Prelegentai 8 6 0 2 24-21 18
4 Virpstas 10 5 1 4 29-22 16
5 Ekrano senjorai 10 2 2 6 18-29 8
6 Nevėžis 10 2 1 7 14-33 7
7 Vienybė 10 1 1 8 9-29 4

Rezultatyviausiai pirmenybėse rungtyniauja Martynas Biržinis („Dainavos senjorai“), pelnęs 11, Virginijus Miknevičius („Dainavos senjorai“) ir Denisas Šichranovas („Klevas“) – po 10 įvarčių.

Iki čempionato pabaigos Jonavos senjorams liko sužaisti vos vienerias rungtynes Vilniuje su „Prelegentais“ (rugsėjo 12 d.), tuo tarpu kitoms į prizines vietas pretenduojančioms ekipoms liko nuo 2 iki net 4 rungtynių.

GYTIS RAMANAUSKAS