Paskelbtas Renginiai

Ugniagesiai gelbėtojai minėjo Šv. Florijono dieną

Sekmadienis, 06 May 2018 16:43 Parašė 

Praėjusį penktadienį, gegužės 4-ąją, šalies ugniagesiai gelbėtojai, kaip ir kasmet, minėjo Šv. Florijono – ugniagesių globėjo dieną. Šventę jonaviečiams ir miesto svečiams tądien surengė ir Kauno apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos Jonavos priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos pareigūnai.

Po šv. Mišių Šv. apaštalo Jokūbo bažnyčioje, kurias aukojo klebonas Audrius Mikitiukas, šventinė gelbėtojų automobilių kolona pajudėjo link Santarvės aikštės. Čia ugniagesiai gelbėtojai demonstravo savo sugebėjimus ir galingą techniką.

Ugniagesiai pademonstravo, kokie veiksmai atliekami karpant automobilį, panaudojant turimas priemones ir įrangą, atliekant pirminius gelbėjimo darbus transporto priemonei panirus į liepsnas.

Patys drąsiausi ir aukščio nepabūgę žiūrovai gaisriniu keltuvu „Vema“ pakilo net iki daugiaaukščio 10-ojo aukšto. Mažieji renginio dalyviai, ir ne tik, liko sužavėti darnių ir ritmingų dviejų pareigūnų šokio žingsnelių. Pasirodo, ugniagesiai ne tik gelbėja žmones, bet ir moka linksmintis.

Už išgelbėtas gyvybes ar užgesintus būstus, už pilietiškumą, dėl to, kad neskirsto žmonių problemų į nesvarbias ar svarbias, turčius, neturtingus, tiesiog padeda be išimčių, dirba savo darbą ne dėl padėkos ar šlovės, o dėl to, kad vertybė yra žmogaus gyvybė, ugniagesiams dėkojo Jonavos rajono savivaldybės meras Eugenijus Sabutis, administracijos direktoriaus pavaduotoja Vijolė Šadauskienė, kiti garbūs svečiai.

Už tai, kad pasirinkote šią sunkią, bet taip reikalingą mums visiems profesiją, todėl, kad esate neeiliniai žmonės, pasižymintys gerumu, drąsa, paprastumu, nuoširdų ačiū, brangūs Jonavos ugniagesiai, visų jonaviečių vardu sako ir „Alio Jonavos“ redakcija. Būkite sveiki, te niekuomet neišsenka Jūsų stiprybė.

Meilutė VENCKIENĖ