Paskelbtas Sportas

Svarsčius mėgino šokdinti ir jonaviečiai

Pirmadienis, 26 February 2018 08:20 Parašė 

Pastaruoju metu šiek tiek primiršti Jonavos svarsčių kilnotojai vėl priminė apie save, kai ne tik siekė aukštų rezultatų varžybose, bet ir įkėlė koją į šalies rinktinę.

Marijampolėje vyko šeštasis Lietuvos svarsčių kilnojimo čempionatas ilgo ciklo rungtyje. Įvairiose jaunučių, jaunių, jaunimo, suaugusiųjų ar senjorų kategorijose varžėsi sportininkai iš įvairiausių šalies kampelių tiek vyrai, tiek ir moterys.

Varžybose dalyvavo ir Jonavos svarsčių kilnojimo asociacijos (vadovas Alfonsas Špokas) trys sportininkai. Jaunių grupėje varžėsi Bukonių  mokyklos-daugiafunkcio centro mokinys Ernestas Bagdonas. Šis šešiolikmetis jonavietis kėlė 16 kg svermenis. Du svarmenis jaunuolis ilgo ciklo rungtyje iškėlė 50 kartų ir užėmė ketvirtąją vietą.

Čempionate varžėsi ir pats vyriausias dalyvis. Juo tapo aštuoniasdešimtmetis jonavietis Ričardas Drabavičius. 70 metų ir vyresnių grupėje šis vis dar sportą mylintis žmogus kėlė 6 kg svarmenį. Svorio kategorijoje iki 85 kg jis svarmenį įveikė 84 kartus ir užėmė trečiąją vietą.

Puikiai varžybose pasirodė Senamiesčio gimnazijos moksleivis, aštuoniolikmetis Ruslanas Kirijenka. Iki 73 kg svorio kategorijoje šis Jonavos sportininkas kėlė 32 kg svarmenis, todėl ir galutinėje įskaitoje surinko nemažą taškų skaičių, nes varžovai galinėjosi su mažesniais svoriais. R. Kirijenka iškėlė svarmenį 23 kartus, kai artimiausias varžovas iš Kuršėnų – 72 kartus. Tačiau pastarasis kėlė 16 kg svarmenį. Jonavietis surinkęs 92 taškus šioje svorio kategorijoje tapo nugalėtoju. Taip R. Kirijenka užsitikrino vietą Lietuvos svarsčių kilnojimo rinktinėje ir kelialapį į Europos čempionatą, kuris gegužės viduryje vyks Vengrijoje.

GYTIS RAMANAUSKAS