Paskelbtas Renginiai

Skautai uždarė stovyklų sezoną

Antradienis, 19 September 2017 11:56 Parašė 

Baigiantis aktyviam stovyklų laikotarpiui, Jonavos miškų urėdijos poilsiavietėje vyko Lietuvos skautijos Kauno krašto skautų sezono uždarymo šventė „Algebrinė notacija'17“. Po smagios rikiuotės dalyviai buvo suskirstyti į dvi komandas – baltųjų ir juodųjų. Ir dar suskirstyti į šachmatų žaidimo figūras – rikius, pėstininkus, žirgus ir kt. Kiekviena komanda turėjo karalių ir karalienę. Pirmoje programos dalyje visų amžiaus grupių – jaunesnieji, skautai ir patyrę skautai – statė bokštus, kūrė vėliavas – ruošėsi mūšiams.

Antroje programos dalyje vyko tikrasis ir šachmatų mūšiai. Tikrojo mūšio metu reikėjo užkariauti priešininkų bokštą, pagrobti vėliavą, pagauti karalių arba karalienę. Praradus gyvybę, mūšio dalyviai ją atgauti galėjo „pragare“ atlikę užduotis.

Kitas mūšis – „gyvasis“ – vyko ant improvizuotos šachmatų lentos. Gyvos šachmatų figūros judėjo didžiulėje pievoje nupieštoje šachmatų lentoje. Mūšis iš dalyvių pareikalavo susikaupimo, mąstymo, tarpusavio sutarimo. Tai nereali patirtis įvairaus amžiaus skautams. Tik visiškas susitelkimas vedė į baltąsias „šachmatų“ figūras į pergalę.

Vakaro rikiuotėje skambėjo baltųjų ir juodųjų „šachmatų“ figūrų šūkiai. Vakaro laužas, kurį vedė Šventosios tunto Medeinės draugovės (Bukonių) laužavedės Greta, Gustė ir Gabija, taip pat skambėjo algebrinės notacijos atgarsiai.

Sezonas uždarytas, bet ramybės nebus. Laukia Lietuvos skautų 100-mečio darbai, iš kurių didžiausias – pasiregimas 100-mečio stovyklai Rumšiškėse...

Dalia AUTUKIENĖ, Jolita PRANSKŪNIENĖ

LS Kauno krašto Šventosios tunto Medeinės draugovės skautų vadovės