Paskelbtas Futbolas

Su varžovais – po pergalę ir pralaimėjimą

Pirmadienis, 24 April 2017 08:55 Parašė 

2017 metų Lietuvos futbolo sezonui prasidėjus, savo varžybose startavo ir šalies futbolo senjorai. +35 metų grupėje vėl komandos grumiasi dvejose regionuose: Žemaitijos ir Aukštaitijos. Šiame regione sumažėjo komandų skaičius ir šiame sezone varžysis 7 ekipos: Alytaus „Dainavos senjorai“, Panevėžio „Ekrano senjorai“, Vilniaus „Prelegentai“, Kauno „Virpstas“, Kėdainių „Nevėžis“, Ukmergės „Vienybė“ bei Jonavos „Klevas“.

Praėjusiame sezone Jonavos futbolo senjorai ne tik tapo Aukštaitijos regiono nugalėtojais, bet ir viso čempionato pajėgiausia komanda. Šiemet jonaviečiai sezoną pradėjo rungtynėse namuose. Kūno kultūros ir sporto centro stadiono dirbtinės dangos aikštelėje „Klevas“ susitiko su Kauno „Virptas“ ekipa. Šiame mače aikštelės šeimininkams ne itin sekėsi rezultatyviai baigti savo atakas. Tik prasidėjus antrajam kėliniui, 49 min. vienintelį rungtynių įvartį pelnė kaunietis Rikantas Buivydas, kuris anuomet atstovavo ir Jonavos „Lietava“ komandą. Dar prieš šį įvartį, iš aikštelės buvo pašalintas Egidijus Sipavičius bei varžovų komandos žaidėjas Audrius Markevičius. Iki susitikimo pabaigos rezultatas nepakito ir pergalę minimaliu rezultatu 1:0 (0:0) šventė „Virpstas“.

Pirmenybėse buvo sužaisti jau ir antrojo turo susitikimai. Jonavos „Klevo“ senjorai viešėjo Kėdainiuose, kur pirmosios pergalės siekė prieš „Nevėžio“ komandą. Nors jau 10 min. rezultatyviai ataką užbaigė Ruslanas Fiodorovas, bet aikštelės šeimininkai dar pirmoje rungtynių pusėje išlygino rezultatą (35 min. – Martynas Juknevičius), o 53 min. Gedas Bekeris jį ir persvėrė. Visgi, Jonavos senjorai susitikimo pabaigoje išnaudojo kėdainiškių klaidas. 72 min. vienos atakos metu tiksliai į vartus smūgiavo Denisas Šichranovas, o jau paskutinę rungtynių minutę pergalingą įvartį pasiekė Virginijus Nutautas. Rezultatyviame mače pergalę rezultatu 3:2 šventė „Klevas“.

Kituose Aukštaitijos regiono susitikimuose netrūko įvarčių gausos. Pergalingai ir galingai sezoną pradėjo sostinės „Prelegentai“, kurie savo aikštelėje 6:0 sutriuškino „Vienybę“ o antrajame mače po Gražvydo Mikulėno „pokerio“ Kaune 5:3 įveikė „Virpstą“. Puikiai naująjį čempionatą pradėjo ir Alytaus „Dainava“, kuri Kėdainiuose 5:2 įveikė „Nevėžį“, o kitame mače jau savo aikštelėje 6:0 sutriuškino Panevėžio Ekrano senjorai“ ekipą. Šiame mače Saulius Laibinis į varžovų vartus pasiuntė tris taiklius smūgius.

Po šių rungtynių turnyrinė lentelė atrodo taip (vieta, komandos, rungtynių skaičius, pergalės, lygiosios, pralaimėjimai, įmušti-praleisti įvarčiai, taškai):

1.“Dainavos senjorai“ 2 2 0 0 11-2 6

2.“Prelegentai“ 2 2 0 0 11-3 6

3.“Virpstas“ 2 1 0 1 4-5 3

4.“Klevas“ 2 1 0 1 3-3 3

5.“Nevėžis“ 2 0 0 2 4-8 0

6.“Vienybė“ 1 0 0 1 0-6 0

7.“Ekrano senjorai“ 1 0 0 1 0-6 0

Rezultatyviausiai pirmenybėse rungtyniauja G. Mikulėnas („Prelegentai“), kuris įmušė jau 5 įvarčius. Be jo rezultatyviai žaidžia S. Laibinis („Dainavos senjorai“) – 4, Martynas Biržinis („Dainavos senjorai“) – 3 įvarčiai.

Gegužės 2 d., antradienį, Jonavos KKSC stadione „Klevas“ susitiks su Ukmergės „Vienybė“ komanda. Rungtynių pradžia 18.30 val.

GYTIS RAMANAUSKAS