Paskelbtas Laisvalaikis

Auginate katę? Štai, priežastys, kodėl joms būtini žaislai

Antradienis, 27 June 2023 13:12 Parašė 

Jeigu auginate katę, tai reikės daugybės įvairių priemonių, kurias teks įsigyti tam, kad jūsų augintinis būtų sveikas ir laimingas. Tačiau kalbame ne tik apie guolį ar papildus, tačiau taip pat negalima pamiršti ir žaislų svarbos – egzistuoja tikrai ne viena priežastis, kodėl žaislai yra reikalingi jūsų katei.

Didina aktyvumą

Nors katės dažnai siejamos su vikrumu ir greitumu, kalbant apie aktyvumą, verta akcentuoti, kad tai tikrai nėra aktyvus gyvūnėlis – katė gali miegoti net po 15 – 16 valandų per parą. Belieka tik pridurti, kad likusį laiką ypač svarbu išnaudoti kuo aktyviau, kadangi fizinis aktyvumas augintiniui. yra reikalingas dėl daugybės įvairių veiksnių. Na, o žaislai katėms tikrai padės užtikrinti aktyvų laisvalaikį. 

Gali gerinti protinę veiklą, sumanumą bei uoslės įgūdžius

Tačiau ir tai – dar ne viskas: svarbu pasakyti, kad šių žaislų pasirinkimas šiandien yra labai didelis, na, o priklausomai nuo to, kokie žaislai bus pasirenkami, jie gali gerinti protinę augintinio veiklą sumanumą, uoslės įgūdžius. 

Bendrystės jausmas su augintiniu, stiprinama draugystė

Tačiau labai svarbu prisiminti ne tik aktyvumą ar galimybę lavinti tam tikras savybes – nereikia pamiršti, kad būtent žaidimai su augintiniui yra puikus būdas patirti bendrystės jausmą, o taip pat – stiprinti augintinio bei šeimininko draugystę, tarpusavio supratimą. Beje, netrūksta ir mokslinių  tyrimų apie tai, kad laikas, praleistas žaidžiant su augintiniu, yra labai naudingas ne tik jam, bet ir šeimininkui, kadangi mažinamas streso lygis (na, o būtent stresas, kaip žinia, yra siejamas su įvairių ligų tikimybe). 

Taigi, belieka tik apibendrinti, kad žaislai katėms yra reikalingi dėl įvairių priežasčių. Visų pirma, žaislai leis padidinti aktyvumą, o tai labai svarbu tam, kad būtų išvengta įvairių sutrikimų, nutukimo ir t.t. Taip pat žaislai katėms padės gerinti protinę veiklą, sumanumą, uoslės įgūdžius. Na, ir, žinoma, svarbu priminti, kad žaidimai su augintiniu yra puikus būdas patirti bendrystės jausmą bei stiprinti tarpusavio ryšį, be to, taip praleistas laikas bus naudingas ne tik augintiniui, bet ir šeimininkui, kadangi padės sumažinti streso lygį.