Paskelbtas Sveikata

Kokie kūdikio migdymo veiksmai yra veiksmingiausi?

Trečiadienis, 24 January 2024 10:46 Parašė 

Užmigimas yra natūralus procesas, tačiau jūsų kūdikiui sunku užmigti? Nors stebuklingo metodo nėra, yra keletas patarimų, kurie gali padėti lengviau užmigdyti kūdikį.

Kūdikio migdymas - laikykitės ritmo

Kad miegas naktį būtų kokybiškas, neatidėliokite kūdikio miego dienos metu. Atimti iš kūdikio miegą tikintis, kad galėsite pasimėgauti vakaru, yra bloga mintis. Sutrikdžius kūdikio ritmą ir neleidus jam miegoti, kai jam reikia, vakare mažylį bus sunkiau užmigdyti.

Gerbkite kūdikio ritmą ir venkite trikdyti jo rutiną. Bet kokie kūdikio dienos režimo pokyčiai gali turėti neigiamos įtakos jo miegui.

Jei kūdikis verkia, patikrinkite, ar jam viskas gerai, ar jo sauskelnės švarios ir ar jis pakankamai pavalgė. Kūdikis devynis mėnesius praleido mamos pilvelyje, todėl natūralu, kad jos kvapas jį nuramina. Pirmosiomis savaitėmis kūdikis dažnai užmiega ant jūsų rankų po maitinimo. Kai užmigs, švelniai paguldykite jį į lovelę.

Ritualo prieš miegą nustatymas

Prieš miegą atliekami ritualai yra svarbūs, nes padeda kūdikiui užmigti ir suteikia jam saugumo jausmą. Miego ritualas gali būti įvestas nuo pat gimimo:

  • vonia ir masažas;
  • buteliukas arba maitinimas krūtimi;
  • pasakėlė ar lopšinė;
  • prisiglaudimas prieš paguldant kūdikį į lovytę.

Pasirinkite tylą... arba triukšmą

Daugelis tėvų, guldydami kūdikį į lovą, nori visiškos tylos, o kiti mieliau palieka atviras duris, kad liktų šiek tiek foninio triukšmo. Jūs turite nuspręsti, kas geriausiai atitinka jūsų situaciją ir kūdikio pageidavimus. Viena iš gudrybių, kurią naudoja kai kurie tėvai, yra baltasis triukšmas. Dulkių siurblys, bangų ar lietaus garsas - visi šie garsai gali padėti kūdikiui užmigti.

Raminančios aplinkos užtikrinimas

Štai keletas patarimų, kaip sukurti raminančią atmosferą kūdikio miegamajame:

  • prieš guldydami kūdikį į lovą sutvarkykite kambarį;
  • pritemdykite šviesą naktine lempute;
  • patikrinkite kambario temperatūrą (per aukšta temperatūra gali turėti įtakos miegui);
  • kasdien keletą minučių vėdinkite kambarį.

Norėdami padėti kūdikiui lengviau užmigti, pasistenkite sukurti jam pažįstamą, raminančią aplinką, kurioje jis jaustųsi saugus ir ramus.

Įvairių kūdikio užmigdymo būdų išbandymas

Technika, kuri pasiteisino užmigdant jūsų pirmagimį, gali netikti antrajam vaikui. Jei kūdikiui sunku užmigti ir jis labai neramus, nuo pat gimimo pabandykite jį vystyti. Miegojimas šalia vaiko lovelės taip pat gali būti geras sprendimas. Svarbiausia rasti jums ir jūsų kūdikiui tinkamiausią būdą.