Paskelbtas Futbolas

Neįmušus – nelaimėsi. Finalą „Vikingai“ namuose pradėjo nesėkme

Pirmadienis, 18 March 2024 11:49 Parašė 

Į pabaigą artėja 2023-2024 metų Lietuvos futsal A lygos čempionatas. Šiemet lygoje varžėsi dešimt komandų. Atrodo visai neseniai prasidėjo atkrintamosios varžybos, tačiau jau dabar ekipos kovoja dėl prizinių vietų. Kaip ir pernai, salės futbolo A lygos čempionato finale vėl susitinka Jonavos „Vikingai“ (treneris Aleksandras Danylenka) ir „Kauno Žalgiris“.

Kauniečiai reguliariajame sezone patyrė tik vieną nesėkmę ir užtikrintai užėmė pirmąją vietą. Be to, pastarieji dar ir iškovojo futsal taurę. Tuo tarpu Jonavos salės futbolininkams teko pakovoti dėl antrosios pozicijos, o atkrintamosiose rungtyniavo gan užtikrintai ir po puikios pusfinalio serijos tikėtasi, kad ir finalo pirmosios rungtynės bus atkaklios.

Visgi, kaip sakoma, jei pats neįmuši, rungtynių – nelaimėsi. Pirmosios šių komandų rungtynės praėjusį šeštadienį vyko Jonavos sporto arenoje. Jau pirmose rungtynėse „Vikingai“ jautė didelį palaikymą, nes susirinko gan didelis žiūrovų skaičius. Tačiau žaidime, tik prasidėjus susitikimui buvo pelnytas kurioziškas įvartis. Jau 19 sekundę varžovas mėgino perduoti kamuolį, bet kamuolys atsitrenkė į Gyčio Vasyliaus koją ir įskriejo į vartus. Pirmojo kėlinio rezultatas 0:1 nepakito iki pat kėlinio pabaigos. Abi komandos rengė atakas, bet jos vaisių nedavė.

Po pertraukos dar viena grubi klaida gynyboje ir 2:0 jau pirmavo svečiai iš Kauno. Lyg ir mačas dar nebuvo pralaimėtas, tačiau varžovai gynėsi patikimai, o antroje kėlinio pusėje jonaviečiai toliau mėgino žaisti penkiese be vartininko, bet vėl klaidos privertė dar du kartus išimti kamuolį iš vartų tinklo. Rungtynės pralaimėtos 0:4.

„Vikingai“ sudėtis: Gustas Jaskutis, Vėjas Jakimavičius; Marcos Marinho Borges Da Silva, Gytis Vasylius, Artūras Rocys, Tachack Moreno Helver Smith, Hernandez Silva Francisco Stiven, Bermundez Sepulveda Carlos Arturo, Viktor Kravtsov, Paulius Osauskas, Andrius Skorupskas.

Kovoje dėl trečiosios vietos FK „Akmenės kraštas“ savoje aikštelėje 0:3 nusileido Vilkaviškio „Bruklinas“ ekipai.

Finale kovojama iki trijų laimėtų rungtynių. Kiti du susitikimai vyks Kauno sporto halėje. Antrosios rungtynės tarp „Kauno Žalgirio“ ir „Vikingų“ bus žaidžiamos kovo 19 d., antradienį (21.00 val.), o trečiasis  mačas – kovo 24 d., sekmadienį (19.00 val.).

KĘSTUTIS PUTELIS