Paskelbtas Krepšinis

Solidžiame žaidime – septintoji pergalė iš eilės

Pirmadienis, 29 January 2024 09:59 Parašė 

Regionų krepšinio lygoje („Nostra.lt-RKL) toliau puikų žaidimą demonstruoja Jonavos sporto centro (treneris Edvinas Zinys) komanda. Šiame sezone jonaviečiai rungtyniauja B diviziono A grupėje. Nors sezono pradžia nebuvo tokia gera, bet dabar jonaviečiai taip įsivažiavo, jog paeiliui laimėjo jau septintas rungtynes.

Po kurio laiko Sporto centro ekipa žaidė savo aikštelėje. Sporto centro salėje jonaviečiai susitiko su Molėtų „Ežerūnas“ klubu. Pati susitikimo pradžia parodė, kad šeimininkai yra nusiteikę labai rimtai ir sieks dar vienos lengvos pergalės. Per pirmąsias minutes kelis taiklius metimus atliko Šarūnas Dambrauskas, o vėliau varžovai nesužiūrėjo vidurio puolėjo Luko Piliponio, kuris įsmeigė du tritaškius iš eilės ir Jonavos komanda jau pirmavo net 16:4. Šalia šių žaidėjų prie ekipos taškų prisidėjo Nedas Ruluševičius ir tritaškių išrašęs Nojus Pankratjevas. Atrodė, kad pirmajame kėlinyje viskas sekasi ir tokiu tempu jonaviečiai pasieks lengvą pergalę. Tądien vėl savo meistriškumą demonstravo Š. Dambrauskas, bet pasirodo, užtikrintos pergalės laukti buvo per anksti. Kėlinį Sporto centro ekipa laimėjo 27:16, nors vienu metu buvo ir 27:9.

Nuo antrojo kėlinio svečiai iš Molėtų pradėjo kabinti šeimininkams į atlapus ir paleisti rungtynes iš savų rankų net neketino. Varžovai antrojo pradžioje pataikė ir iš toli. Skirtumas labai greitai ištirpo (31:24 ir jonaviečiams vėl teko viską lipdyti iš naujo. Į Manto Gezevičiaus taškus, svečiai atsakė keliais taikliais šūviais ir pastarieji visiškai jau lipo ant kulnų (41:39). Treneris E. Zinys per pertraukėlę vėl mėgino sudėlioti komandą tokiam puikiam žaidimui. N. Pankratjevas pataikė iš toli, vėl žodį tarė dienos lyderis Š. Dambrauskas ir baigianti antrajam kėliniui pranašumas šiek tiek išaugo iki dviženklio (51:40).

Susitikimo eiga ir po didžiosios pertraukos liudijo, jog šįkart Jonavos krepšininkams teks pavargti pergalei pasiekti. Jonaviečiai su varžovai toliau žaidė banguotą krepšinį. Pirmaudami 63:50, vėl nerado priešnuodžių prieš  molėtiškių puolimą. Š. Dambrausko palaikoma Sporto centro komanda išlaikė dešimties taškų persvarą (72:62), bet šis pranašumas buvo gan  trapus. Varžovai ketvirtajame ketvirtyje ėmėsi veiksmų pakeisti įvykių eigą.

Kėlinio viduryje labai reikiamus du tolimus metimus pataikė užtikrintai rungtyniavęs Š. Dambrauskas bei M. Gezevičius (82:69). Svečiams jau buvo nedaug laiko, tada jie ėmėsi spurto. Skirtumas sumažėjo iki aštuonių taškų, bet tądien šeimininkai iš tokių situacijų lipo tiesiog mesdami tritaškius. Pasirodo, šis veiksmas jiems davė naudos. Likus dviem minutėms vėl pataikė M. Gezevičius ir N. Pankratjevas. Jonaviečiai jau galėjo džiaugtis galutine pergale (92:78). Visgi, varžovai dar mėgino išpešti iš šios situacijos maksimaliai. Pelnė septynis taškus be atsako, bet pergalę rezultatu 92:85 (27:16, 24:24, 21:22, 20:23) šventė Jonavos sporto centro komanda. Jai tai buvo jau septintoji pergalė iš eilės.

Jonaviečiams taškus pelnė: Š. Dambrauskas – 34 (tritaškiai 5/7), L. Piliponis – 19 (tritaškiai 3/4), N. Pankratjevas – 15, Matas Baniulis – 12 (10 atk. kam.), M. Gezevičius – 10, N. Rauluševičius – 2.

Kiti B diviziono A grupės rezultatai: Anykščių KKSC-„Elmis“ – Švenčionėlių „Rida“ 96:76, KK „Trakai“ – „Birštonas-Milasta“ 59:88, Kaišiadorių „Savingė“ – Vilniaus VKM-NAPC 74:72, Utenos „Juventus-Užpaliai“ – „Druskininkai“ 98:78.

Po šių praėjusio savaitgalio susitikimų toliau užtikrintai rungtyniauja „Juventus-Užpaliai“, savo sąskaitoje turintys visas 16 laimėtų rungtynių. Po jų seka „Birštonas-Milasta“ (15 perg. Ir 1 pral.), Jonavos SC (11-4)...

Vasario 2 d., penktadienį, Jonavos sporto centro salėje (Vasario 16-osios g. 1A) Sporto centro komanda susitiks su Švenčionėlių „Rida“ ekipa. Rungtynių pradžia 19.30 val.

Kęstutis PUTELIS