Paskelbtas Laisvalaikis

Kaip rasti idealiai tinkančią draskyklę savo katei?

Trečiadienis, 24 January 2024 10:47 Parašė 

Draskymas yra vienas svarbiausių užsiėmimų kiekvienos katės gyvenime. Taip katė žymi savo teritoriją, tempia raumenis, galanda nagus ir išlieja emocijas. Dėl šios priežasties katės draskyklė yra būtina kiekvieno augintinio namuose. Tačiau neužtenka nusipirkti pirmąjį pasitaikiusį modelį ir pastatyti jį kampe. Kaip rasti idealiai tinkančią draskyklę savo katei?

Kuo pasižymi gera draskyklė katėms?

Svarbiausias dalykas, į kurį turėtume atkreipti dėmesį renkantis, yra kačių draskyklės dydis. Gyvūnas turėtų turėti galimybę laisvai ištiesti letenas ir ištempti visus raumenis. Kartu stulpelis turėtų būti pakankamai storas, kad katė galėtų laisvai jį apglėbti priekinėmis letenomis. Bet kokie papildomi elementai neturėtų užstoti draskymo paviršiaus ir turėtų būti pakankamai dideli, kad augintinis galėtų jais naudotis ir laisvai judėti.

Be dydžio, labai svarbus ne tik kačių draskyklės stabilumas ir saugumas. Nėra nieko blogiau už draskyklę, kuri naudojimo metu juda į visas puses. Tai ypač svarbu aktyvioms katėms ir kačiukams, kurie linkę aukštai šokinėti. Tai reiškia, kad konstrukcija turi atlaikyti didelį krūvį, neprarasti stabilumo, nenukristi ir nepasislinkti. Už draskyklės saugumą daugiausia atsako storas, tvirtas pagrindas ir platus stulpas su stipriu rėmu. Taip pat svarbios medžiagos, iš kurių bus pagaminta draskyklė, užtikrinančios, kad konstrukcijos nesugadintų staigūs šuoliai. Kai kurias draskykles galima montuoti taip, kad būtų galima papildomai pritvirtinti konstrukciją prie lubų.

Kokio tipo kačių draskyklę rinktis?

Renkantis draskyklę taip pat reikėtų atsižvelgti į pačios katės pageidavimus. Gerai, jei draskyklė leidžia katei draskytis bent dviejose iš trijų skirtingų padėčių - horizontaliai, vertikaliai ir įstrižai. Be to, svarbi ir draskyklės medžiaga - čia augintiniai taip pat turi savų pageidavimų.

Kai kurios katės pirmenybę teikia horizontalioms, iš kartono pagamintoms draskyklėms. Kitos su didžiausiu malonumu naudosis tradicinėmis draskyklėmis, padengtomis džiuto ar sizalio virvele. Yra ir tokių, kurių taikiniu taps į velvetą ar kilimą panašūs audiniai - verta stebėti, kokiomis medžiagomis mūsų katė domisi labiausiai, ir rinktis geriausiai jos poreikius atitinkantį draskymo stulpą.

Priešingai nei atrodo, draskyklės nebūtinai turi būti milžiniškos karalystės, pilnos takelių ir gultų. Kartais pakanka ko nors paprasto ir tvirto, kas leidžia išlieti emocijas ir laisvai ištempti visus raumenis.