Paskelbtas Krepšinis

Sporto centro krepšininkai pratęsė įspūdingą pergalių seriją

Pirmadienis, 15 January 2024 12:11 Parašė 

Edvino Zinio treniruojama Jonavos sporto centro krepšinio komanda toliau rungtyniauja gan įspūdingai ir skina vieną pergalę po kitos. Regionų krepšinio lygoje („Nostra.lt-RKL“) rungtyniaujantys jonaviečiai dar vienas rungtynes žaidė namuose. B diviziono B grupėje žaidžianti komanda susitiko su Anykščių KKSC-„Elmis“ klubu.

Šiame mače įdomiausia tai, kad viso susitikimo likimas buvo nuspręstas dar pirmajame kėlinyje, kur Jonavos krepšininkų puolimas buvo tiesiog uraganinis, nes ne tik sparčiai augo taškų kiekis, bet didėjo ir skirtumas. Be to, sezono rungtynes sužaidė Matas Baniulis, rekordiškai mėtęs tritaškius, kai pataikė jų net 8.

Būtent šio žaidėjo taiklus tolimas metimas, Nedo Rauluševičiaus taškai davė sparčią rungtynių pradžią (9:0). Įpusėjus pirmajam kėliniui iš toli pataikė N. Rauluševičius, o varžovai tebuvo surinką vos du taškus (19:2). Svečiai ėmė  ieškoti spragų jonaviečių gnyboje, bet apsukų dėl to šeimininkai nemažino ir kėlinys laimėtas net 39:12.

M. Baniulis savo šou tęsė ir toliau, o jam puikiai talkino kiti penketo žaidėjai. Rezultatyviai ėmė rungtyniauti Šarūnas Dambrauskas, Nojus Pankratjevas, Vytautas Kružikas. Sporto centro komanda po dviejų kėlinių susikrovė užtikrintą persvarą (67:29).

Po didžiosios pertraukos savo šou toliau tęsė M. Baniulis, bet trečiajame  kėlinyje Jonavos krepšininkų puolimo mašina stabtelėjo, o ketvirtajame visiškai sustojo. Po trečio jonaviečiai pirmavo 84:45 ir atrodė, kad lengvai perkops ir šimto taškų ribą. Visgi, paskutiniajame ketvirtyje aikštelės šeimininkai visiškai sustojo ir tuo stipriai pasinaudojo anykštėnai. Pergalė galėjo būti įspūdingu rezultatu, bet baigiantis mačui jonaviečiai atkarpą pralaimėjo 12:28 ir galutinis rezultatas nebuvo toks įspūdingas. Visgi, pergalę pasiekė sporto centro komanda rezultatu 96:73 (39:12, 28:17, 17:16, 12:28) ir taip pratęsė solidžią šešių iš eilės laimėtų rungtynių seriją.

Sporto centro komandai taškus pelnė: M. Baniulis – 34 (tritaškiai 8/13), Š. Dambrauskas – 20, N. Pankratjevas – 15, N. Rauluševičius – 12, V. Kružikas – 11, Mantas Miliukas – 4.

Per 14 rungtynių, Jonavos sporto centro komanda savo sąskaitoje  jau turi 10 pergalių ir turnyrinėje lentelėje kilstelėjo ir jau užima trečiąją vietą. Užtikrintai grupėje pirmauja Utenos „Juventus-Užpaliai“. Laimėję visas 14 rungtynių, antrąją vietą užima „“Birštonas-Milasta“ (12-1).

Šią savaitę jonaviečiai nerungtyniaus. Artimiausios sporto centro ekipos rungtynės sausio 26 d., penktadienį, kai sporto centro salėje (Vasario 16-osios g. 1A) susitiks su Molėtų „Ežerūnas“ klubu. Rungtynių pradžia 19.30 val.

KĘSTUTIS PUTELIS